Pufi amerikai palacsinta növényi hozzávalókból: isteni édes reggeli
Mindig jó, ha van a tarsolyodban egy megbízható amerikaipalacsinta-recept: nemcsak a hétvégi ráérősebb reggelik sztárja lesz, de bármikor összedobhatod, ha épp desszertre vágysz.
Az amerikai stílusú palacsintákba gyakran kerül áfonya, ám nem akármilyen formában. A gyümölcsöt csak akkor szabad belerakni a tésztába, ha a palacsintának az egyik oldala már megsült, a másik pedig még félig folyékony, így a szemek könnyen beleragadnak.
Mivel megfordítás után a palacsintának már csak pár perces sütési időre van szüksége, ezért a gyümölcs nem sül szét annyira, mintha a masszába kevernénk. A palacsinta érdekessége, hogy hozzáadott cukor nélkül is mennyei, hiszen érett banán édesíti.
Egy tálban keverjük a liszthez a sütőport és a sót.
Egy másik tálban villával pürésítsük a banánokat, majd keverjük hozzá a mandulaitalt, a vizet és a vaníliakivonatot. Öntsük a folyékony hozzávalókat a lisztes alaphoz, és keverjük csomómentesre.
Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kenjük ki vékonyan olajjal. Kanalazzunk bele kevés tésztát, igazítsuk kör formájúra, és közepes hőfokon süssük 2-3 percig, vagy amíg az alja szép aranybarna nem lesz. Szórjunk a tetejére kevés áfonyát, óvatosan nyomkodjuk a tésztába a szemeket, majd egy spatulával fordítsuk meg, és süssük 1,5-2 percig.
Szedjük tányérokra és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu