Áfonyás palacsinta cukormentesen: a tésztába sül a gyümölcs

19
Nyomtatás
Afonyas-palacsinta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Próbáld ki az igazi amerikai stílusú reggelit mentes kivitelben: az áfonya a tésztába kerül.

Az amerikai stílusú palacsintákba gyakran kerül áfonya, ám nem akármilyen formában. A gyümölcsöt csak akkor szabad belerakni a tésztába, ha a palacsintának az egyik oldala már megsült, a másik pedig még félig folyékony, így a szemek könnyen beleragadnak.

Mivel megfordítás után a palacsintának már csak pár perces sütési időre van szüksége, ezért a gyümölcs nem sül szét annyira, mintha a masszába kevernénk. A palacsinta érdekessége, hogy hozzáadott cukor nélkül is mennyei, hiszen érett banán édesíti.

Áfonyás palacsinta

Afonyas-palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 g finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 db érett banán
  • 150 ml mandulaital vagy más növényi ital
  • 100 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. olaj a sütéshez
  • 2 marék friss áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük a liszthez a sütőport és a sót.

Egy másik tálban villával pürésítsük a banánokat, majd keverjük hozzá a mandulaitalt, a vizet és a vaníliakivonatot. Öntsük a folyékony hozzávalókat a lisztes alaphoz, és keverjük csomómentesre.

Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kenjük ki vékonyan olajjal. Kanalazzunk bele kevés tésztát, igazítsuk kör formájúra, és közepes hőfokon süssük 2-3 percig, vagy amíg az alja szép aranybarna nem lesz. Szórjunk a tetejére kevés áfonyát, óvatosan nyomkodjuk a tésztába a szemeket, majd egy spatulával fordítsuk meg, és süssük 1,5-2 percig.

Szedjük tányérokra és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon