Ajo blanco, a hideg fokhagymaleves: főzés nélkül készül

4
Nyomtatás
Ajo-blanco-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ajo blanco egy különleges, főzés nélküli krémleves, amelyben a fokhagyma íze dominál: negyedórán belül elkészítheted.

Ha egy nem hétköznapi, finom, mégis egyszerűen és gyorsan készülő levest ennél, akkor a kellemesen fokhagymás ajo blancót nagyon fogod kedvelni. Az étel főzés nélkül készül, így tökéletes választás a forró nyári napokra: hűsít és táplál is egyben.

A leves nem tartalmaz semmiféle tejterméket, van benne viszont egy nagy adag mandula, amelyet turmixolással tudsz krémesre pürésíteni. A klasszikus spanyol gazpachóhoz hasonlóan kenyér is kerül bele, ettől lesz még tartalmasabb.

Ajo blanco

Ajo-blanco

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 szelet fehér kovászos vagy élesztős kenyér
  • 750 ml jéghideg víz
  • 150 g szeletelt vagy egész blansírozott mandula
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 2 ek. sherryecet
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 60 ml olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk fel, a vízzel és a mandulával együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre. 

Adjuk hozzá a leves többi hozzávalóját, és további fél perc alatt azokat is dolgozzuk az alaphoz.

Jól behűtve fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon