Immunerősítő céklakrémleves almával: vitaminban nem lesz hiány

4
Nyomtatás
Almas-ceklakremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az almás céklakrémleves igazi őszi fogás, amely amellett, hogy isteni finom, még immunerősítőként is remekel.

A krémlevesek igazi klasszikus őszi fogások, ez az almás céklakrémleves pedig minden szempontból hozza a bekuckózós hangulatot. A leveshez a cékla sütőben sül puhára, így sokkal krémesebb és ízesebb lesz a vele készülő étel.

A cékla és az alma mellé olyan hozzávalók kerülnek, mint a hagyma, a fokhagyma, a répa és a krumpli, ami pedig az ízesítőket illeti, nem hiányozhat belőle egy nagy adag kakukkfű és a frissen tört fekete bors sem. 

Almás céklakrémleves

Almas-ceklakremleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 3 nagy cékla
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy krumpli felkockázva
  • 2 közepes répa feldarabolva
  • 1.5 tk.
  • 0.5 tk. frissen tört fekete bors
  • 2 tk. szárított kakukkfű
  • 1 nagy piros alma meghámozva, feldarabolva
  • 1 l zöldségalaplé (sótlan) vagy víz
  • 200 ml kókuszkrém vagy más főzőkrém
  • 2 ek. friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk közepes kockákra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 30-40 perc alatt.

Egy nagyobb edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a krumplit, a répát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet, és 10 perc alatt pirítsuk le. Ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet.

Adjuk hozzá az almát, öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá az időközben megsült céklát, a kókuszkrémet és a citromlevet, és botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre.

Pirítóssal vagy házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon