A 8 legfinomabb céklás recept: a sült céklától a muffinig
Az előételtől a desszertig komplett menüt összeállíthatsz a szuperegészséges, édeskés céklából. Ezeket a recepteket ne hagyd ki!
A krémlevesek igazi klasszikus őszi fogások, ez az almás céklakrémleves pedig minden szempontból hozza a bekuckózós hangulatot. A leveshez a cékla sütőben sül puhára, így sokkal krémesebb és ízesebb lesz a vele készülő étel.
A cékla és az alma mellé olyan hozzávalók kerülnek, mint a hagyma, a fokhagyma, a répa és a krumpli, ami pedig az ízesítőket illeti, nem hiányozhat belőle egy nagy adag kakukkfű és a frissen tört fekete bors sem.
A céklákat mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk közepes kockákra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 30-40 perc alatt.
Egy nagyobb edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a krumplit, a répát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet, és 10 perc alatt pirítsuk le. Ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet.
Adjuk hozzá az almát, öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá az időközben megsült céklát, a kókuszkrémet és a citromlevet, és botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre.
Pirítóssal vagy házi krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu