Almás-fahéjas chiapuding: tápláló, isteni reggeli

4
Nyomtatás
almas-fahejas-chiapuding2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tápláló, egészséges és nagyon finom a chiapuding, amit fahéjas almakompóttal koronázunk meg, hogy még különlegesebb legyen.

Ha egy édes, de tápláló reggelivel indítanád a napot, a chiapudingnak szavazz bizalmat, a chiamag igazi szuperélelmiszer, ráadásul sokféleképpen feldobható a vele készült alap.

Alább egy fahéjas almakompóttal gazdagított verziót mutatunk, amely pillanatok alatt, kevés munkával összeállítható. Igaz, a pudingnak pihennie kell a hűtőben pár órát, mert úgy lesz zselés, kanalazható az állaga, de neked a kompót összeállításával együtt is csak 20 percet kell rászánnod. 

Az alábbi receptet teljesen növényi alapanyagokból is elkészítheted, de ha ez nem szempont nálad, nyugodtan használj hozzá tejet, vajat, juharszirup helyett pedig mézet.

Almás-fahéjas chiapuding

almas-fahejas-chiapuding

Hozzávalók 4 személyre

A pudinghoz:

  • 5 ek. chiamag
  • 250 ml növényi ital vagy tej
  • 80 g cukrozatlan almaszósz
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 tk. vaníliakivonat

Az almához:

  • 1 ek. kókuszolaj vagy vaj
  • 2 db alma
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 tk. fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha házi almaszószt készítenél, itt találod hozzá a receptet.

A chiapuding hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

Az almákat hámozzuk meg, ha szeretnénk, de nem kötelező, majd vágjuk a gyümölcshúst egészen pici kockákra.

A kókuszolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá az almát, a juharszirupot és a fahéjat. Közepes lángon, 6-7 percig pároljuk, míg az alma megpuhul. Tegyük félre, míg kihűl.

Rétegezzük a chiapudingot és a fahéjas almát poharakba, majd kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon