
Bögrés, fahéjas-almás kevert süti: csak 10 perc munka van vele
A pihe-puha fahéjas-almás kevert süti titka az egyszerűségében rejlik. A fahéj csodás illata pedig belengi az egész lakást.
Ha egy édes, de tápláló reggelivel indítanád a napot, a chiapudingnak szavazz bizalmat, a chiamag igazi szuperélelmiszer, ráadásul sokféleképpen feldobható a vele készült alap.
Alább egy fahéjas almakompóttal gazdagított verziót mutatunk, amely pillanatok alatt, kevés munkával összeállítható. Igaz, a pudingnak pihennie kell a hűtőben pár órát, mert úgy lesz zselés, kanalazható az állaga, de neked a kompót összeállításával együtt is csak 20 percet kell rászánnod.
Az alábbi receptet teljesen növényi alapanyagokból is elkészítheted, de ha ez nem szempont nálad, nyugodtan használj hozzá tejet, vajat, juharszirup helyett pedig mézet.
Ha házi almaszószt készítenél, itt találod hozzá a receptet.
A chiapuding hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.
Az almákat hámozzuk meg, ha szeretnénk, de nem kötelező, majd vágjuk a gyümölcshúst egészen pici kockákra.
A kókuszolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá az almát, a juharszirupot és a fahéjat. Közepes lángon, 6-7 percig pároljuk, míg az alma megpuhul. Tegyük félre, míg kihűl.
Rétegezzük a chiapudingot és a fahéjas almát poharakba, majd kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu