Pihe-puha almás piskótatekercs: egyszerű kevert tészta az alap

3
Nyomtatás
almas-piskotatekercs2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a klasszikus piskótatekercset, ezt a változatot is imádni fogod, ráadásul a tésztája is egyszerűbben készül.

Nem csak lekvárral mennyei a piskótatekercs, almásan is érdemes kipróbálni, ráadásul ezt a kevert tésztás változatot nem lehet elrontani, nem kell attól tartani, hogy nem jön fel magasra, esetleg összeesik. A tésztája ugyanis sütőporral készül, és a tojások szétválasztásával sem kell bíbelődni. 

Az almás tölteléket érdemes előkészíteni: hogy ne áztassa el a tésztát, előre meg kell párolni, addig, míg a gyümölcsből kiengedett folyadék elpárolog. Utána keverd össze még fahéjjal, de egy kevés dió is mehet bele, úgy sokkal finomabb lesz.

A piskótatekercset még melegen tekerd fel, ha kihűl, már törni fog, nem lesz szép a végeredmény.

Almás piskótatekercs

almas-piskotatekercs

Hozzávalók 12 szelethez

Piskóta:

  • 3 db tojás
  • 200 g cukor
  • 120 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 180 g liszt

Töltelék:

  • 6 db alma
  • 150 g cukor
  • 1 tk fahéj
  • 70 g dió
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg, majd reszeljük le. Tegyük egy lábasba, szórjuk rá a cukrot, keverjük össze. 

Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, addig főzzük, míg a kiengedett leve el nem párolog. Mikor már száraz, keverjük bele a finomra vágott diót és a fahéjat, majd húzzuk le a tűzről.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 30x40 centis lapos tepsit, oszlassuk el rajta egyenletesen a reszelt almát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tésztához keverjük habosra a cukrokat a tojásokkal. Keverjük bele a tejet is, majd szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Forgassuk egybe az alapanyagokat.

Öntsük a tésztát a reszelt almára, hogy befedje, majd toljuk a sütőbe 20 percre, míg a tészta színt nem kap.

Tegyünk a tészta tetejére egy sütőpapírt, majd tepsistől fordítsuk fejjel lefelé. Vegyük le róla a tepsit, húzzuk le róla a sütőpapírt. Még melegen tekerjük fel a tésztát.

Tegyük félre hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon