Zamatos ananászlekvár pillanatok alatt: az egyszerű piskótát is feldobja
Cikkek
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha unod a hagyományos zamatú lekvárokat, akkor eljött az ideje, hogy ananászt zárj az üvegbe.
Az ananász rendkívül finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, egész évben könnyen hozzá lehet jutni és számos módon felhasználható. Vásárlásnál hagyatkozz az orrodra, mindig az intenzív illatú gyümölcsöt válaszd, ugyanis az jelzi a frissességét.
A gyümölcs kerülhet nyári salátákba, de nem hiányozhat a hawaii pizzáról sem. Ha szereted az ananász zamatát, akkor pár üveg lekvárt mindenképp készíts belőle, mert nem csak süteményeket dobhatsz fel vele, sültekre csorgatva is kipróbálható, de a reggeli natúr joghurtba keverve is nagyszerű.
Ananászlekvár
Hozzávalók 6 decihez
- 1 kilogramm ananász (tisztított mennyiség)
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag lekvárzselésítő (20 gramm)
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt tegyük tálba, majd botmixerrel pürésítsük ízlés szerint (ha darabosra szeretnénk, akkor csak a kétharmadát pépesítsük, de az egészet is lehet, ahogy tetszik).
A cukrot alacsony láng felett olvasszuk meg, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcspürét és a lekvárzselésítőt. Az alapanyagokat forraljuk egybe, majd forrás után még 5 percig főzzük a lekvárt.
A lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, a tetejüket csavarjuk rájuk, utána állítsuk az üvegeket a fejük tetejére 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. Száraz, sötét helyen tároljuk az üvegeket.
A receptben írt mennyiség 2 darab 3 deciliteres üveg megtöltésére elegendő.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!