Zamatos ananászlekvár pillanatok alatt: az egyszerű piskótát is feldobja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás
Mennyei almás-lekváros kenyérpuding: kis formákban is megsütheted
Napindító vitaminkoktél: természetes immunerősítés a téli napokra
Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ha unod a hagyományos zamatú lekvárokat, akkor eljött az ideje, hogy ananászt zárj az üvegbe.
Az ananász rendkívül finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, egész évben könnyen hozzá lehet jutni és számos módon felhasználható. Vásárlásnál hagyatkozz az orrodra, mindig az intenzív illatú gyümölcsöt válaszd, ugyanis az jelzi a frissességét.
A gyümölcs kerülhet nyári salátákba, de nem hiányozhat a hawaii pizzáról sem. Ha szereted az ananász zamatát, akkor pár üveg lekvárt mindenképp készíts belőle, mert nem csak süteményeket dobhatsz fel vele, sültekre csorgatva is kipróbálható, de a reggeli natúr joghurtba keverve is nagyszerű.
Ananászlekvár
Hozzávalók 6 decihez
- 1 kilogramm ananász (tisztított mennyiség)
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag lekvárzselésítő (20 gramm)
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt tegyük tálba, majd botmixerrel pürésítsük ízlés szerint (ha darabosra szeretnénk, akkor csak a kétharmadát pépesítsük, de az egészet is lehet, ahogy tetszik).
A cukrot alacsony láng felett olvasszuk meg, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcspürét és a lekvárzselésítőt. Az alapanyagokat forraljuk egybe, majd forrás után még 5 percig főzzük a lekvárt.
A lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, a tetejüket csavarjuk rájuk, utána állítsuk az üvegeket a fejük tetejére 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. Száraz, sötét helyen tároljuk az üvegeket.
A receptben írt mennyiség 2 darab 3 deciliteres üveg megtöltésére elegendő.
Fotó: Getty Images