
Zamatos ananászlekvár pillanatok alatt: az egyszerű piskótát is feldobja

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Ha unod a hagyományos zamatú lekvárokat, akkor eljött az ideje, hogy ananászt zárj az üvegbe.
Az ananász rendkívül finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, egész évben könnyen hozzá lehet jutni és számos módon felhasználható. Vásárlásnál hagyatkozz az orrodra, mindig az intenzív illatú gyümölcsöt válaszd, ugyanis az jelzi a frissességét.
A gyümölcs kerülhet nyári salátákba, de nem hiányozhat a hawaii pizzáról sem. Ha szereted az ananász zamatát, akkor pár üveg lekvárt mindenképp készíts belőle, mert nem csak süteményeket dobhatsz fel vele, sültekre csorgatva is kipróbálható, de a reggeli natúr joghurtba keverve is nagyszerű.
Ananászlekvár

Hozzávalók 6 decihez
- 1 kilogramm ananász (tisztított mennyiség)
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag lekvárzselésítő (20 gramm)
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt tegyük tálba, majd botmixerrel pürésítsük ízlés szerint (ha darabosra szeretnénk, akkor csak a kétharmadát pépesítsük, de az egészet is lehet, ahogy tetszik).
A cukrot alacsony láng felett olvasszuk meg, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcspürét és a lekvárzselésítőt. Az alapanyagokat forraljuk egybe, majd forrás után még 5 percig főzzük a lekvárt.
A lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, a tetejüket csavarjuk rájuk, utána állítsuk az üvegeket a fejük tetejére 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. Száraz, sötét helyen tároljuk az üvegeket.
A receptben írt mennyiség 2 darab 3 deciliteres üveg megtöltésére elegendő.
Fotó: Getty Images