Babérleveles krumplikrémleves: egyszerű fogás tele ízekkel

2
Nyomtatás
Baberleveles-krumplikremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készíts finom és gyors krémlevest egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókból: a krumpli semleges ízét sok babérlevél színesíti!

Egy gyors leves mindig jól jön a hétköznapi rohanásban, az pedig csak hab a tortán, ha egyszerű hozzávalókból készül. Ez a krumplikrémleves pont ilyen: az alapja burgonya, ehhez jön egy szál póréhagyma, sárgarépa és zeller, ízesítőként pedig babérlevél és szerecsendió kerül bele.

A leves nem tartalmaz tejterméket, így növényi étrendbe is beillesztheted. Főzőtejszín helyett kókuszkrém szerepel a receptben, amelyet tetszés szerint más növényi főzőkrémre is cserélhetsz.

Babérleveles krumplikrémleves

Baberleveles-krumplikremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
  • 1 kg krumpli felkockázva
  • 2 közepes répa feldarabolva
  • 200 g zellergumó feldarabolva
  • 1 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.25 tk. őrölt szerecsendió
  • 5 db babérlevél
  • 750 ml zöldségalaplé
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 5-6 perc alatt fonnyasszuk meg benne a póréhagymát.

Adjuk hozzá a krumplit, a répát, a zellert, a babérlevelet, a szerecsendiót, a sót és a borsot, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Vegyük le a tűzről, szedjük ki a babérleveleket, keverjük bele a kókuszkrémet, majd öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre.

Ezzel a fűszervajas-fokhagymás kenyérrel vagy házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon