Isteni rántott camembert szezámmagos dióbundában: vega főétel karácsonyra
A rántott sajtot is ünnepi köntösbe öltöztetheted, csak dobd fel a bundát egy-két plusz alapanyaggal, sajtból pedig válassz karakteresebbet.
Bár a leggyakrabban alufóliában grillezik a camembert-t, hogy ne folyjon szét, ezt nyugodtan el is hagyhatod róla, ha odafigyelsz 1-2 dologra. Az első számú szabály, hogy a grillnek nem szabad túl forrónak lennie: ha túl nagy a láng/hőfok, kireped a sajtburok, és kifolyik a belseje, de ha alacsonyabb fokozaton sütöd, belül olvadt és krémes lesz.
Ha félsz attól, hogy nem tartja meg jól a formáját, alufólia helyett használj bacont, nemcsak egyben tartja a sajtot, de ízesíti is. Ráadásul a kontraszt is tökéletes: a szalonna ropogósra sül, a sajt pedig puha és krémes lesz.
A camembert-eket tekerjük körbe 4-4 szelet baconnel, először keresztben, majd átlósan.
A grillt melegítsük elő alacsony fokozaton, 120-160 fok körül. Tegyük rá a sajtot, kb. 10 percig süssük. Mire a szalonna ropogósra sül, a camembert is krémes lesz.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu