Krémes, baconös krumplifelfújt: maradék püréből is elkészítheted

krumplifelfujt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Turbózd fel egy kicsit a krumplipürét, és süsd meg muffinsütőben! A felfújt étvágygerjesztő, és eteti magát.

Az egyszerű krumpliból a legváltozatosabb köreteket készítheted el: a pürétől a sült, tepsis fogásokon át az ünnepi krumplirózsáig rengeteg variációt kipróbálhatsz.

Ha valami extrát szeretnél az asztalra tenni, dobd fel a krumplipürét sajttal és baconnel, krémesítsd tejszínnel és süsd össze. Sokkal látványosabb lesz a végeredmény, ha a felfújtat kis formákban porciózod.

Gondolj erre a receptre akkor is, ha nem tudod, mihez kezdj a maradék pürével. Kínálhatod különféle sültek mellé, de akár önmagában is megállja a helyét. 

Baconös krumplifelfújt

krumplis-felfujt

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió
  • vaj a muffinsütő kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra vagy karikázzuk fel. Főzzük puhára körülbelül 20 perc alatt, majd szűrjük le, és még melegen törjük össze. 

A vöröshagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel, a sajtot pedig reszeljük le. A bacont vágjuk kis darabokra, és pirítsuk meg, szedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a hagymát.  

Adjuk a krumplihoz a sajt felét, a tejszínt, a tojásokat, a pirított bacont, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, dobjunk hozzá szerecsendiót, és jól keverjük össze. 

A muffinsütő mélyedéseit kenjük ki vajjal, és kanalazzuk bele a krumplis keveréket. A tetejére szórjuk a maradék sajtot.

Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 20-25 percig. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük