Krémes, baconös krumplifelfújt: maradék püréből is elkészítheted
Turbózd fel egy kicsit a krumplipürét, és süsd meg muffinsütőben! A felfújt étvágygerjesztő, és eteti magát.
Az egyszerű krumpliból a legváltozatosabb köreteket készítheted el: a pürétől a sült, tepsis fogásokon át az ünnepi krumplirózsáig rengeteg variációt kipróbálhatsz.
Ha valami extrát szeretnél az asztalra tenni, dobd fel a krumplipürét sajttal és baconnel, krémesítsd tejszínnel és süsd össze. Sokkal látványosabb lesz a végeredmény, ha a felfújtat kis formákban porciózod.
Gondolj erre a receptre akkor is, ha nem tudod, mihez kezdj a maradék pürével. Kínálhatod különféle sültek mellé, de akár önmagában is megállja a helyét.
Baconös krumplifelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 15 dkg bacon
- 2 dl tejszín
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió
- vaj a muffinsütő kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra vagy karikázzuk fel. Főzzük puhára körülbelül 20 perc alatt, majd szűrjük le, és még melegen törjük össze.
A vöröshagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel, a sajtot pedig reszeljük le. A bacont vágjuk kis darabokra, és pirítsuk meg, szedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a hagymát.
Adjuk a krumplihoz a sajt felét, a tejszínt, a tojásokat, a pirított bacont, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, dobjunk hozzá szerecsendiót, és jól keverjük össze.
A muffinsütő mélyedéseit kenjük ki vajjal, és kanalazzuk bele a krumplis keveréket. A tetejére szórjuk a maradék sajtot.
Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 20-25 percig.
-
2024-04-28 11:08:01
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-19 09:36:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!