Mennyei barackos-szilvás zabszelet: lendületet ad ebédig

4
Nyomtatás
barackos-szilvas-zabszelet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a barackos-szilvás zabszelet tökéletes nassolnivaló lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Csupán néhány hozzávalóból áll, kevesebb mint egy óra alatt elkészül, mégis feltölt energiával!

Zabszeletet készíteni nem nagy ördöngösség: gyümölcsökkel, magvakkal de még csokoládéval is feldobhatod, vagy akár díszítheted is. Alig néhány hozzávalóból készül, szinte elronthatatlan recept. 

Ezúttal egy szezonális gyümölcsökkel készült variációt mutatunk, amelyben a zabpehely, a juharszirup, a friss szilva és a barack dominálnak. Reggeli és tízórai gyanánt is magaddal viheted, vagy odakészítheted a gyerekeknek a suliba.

Barackos-szilvás zabszelet

barackos-szilvas-zabszelet

Hozzávalók 23 x 23 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 140 g barna cukor
  • 3 ek. juharszirup
  • 140 g vaj
  • 250 g zabpehely
  • 50 g mazsola
  • 100 g dió
  • 50 g szilva
  • 50 g őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra légkeveréses esetében, míg gázosnál 140 fokra.

Készítsünk elő egy 23x23 cm-es sütőformát. Béleljük ki sütőpapírral.

A szilvát és barackot mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk fel egészen apróra. Tegyük félre.

Egy serpenyőben óvatosan melegítsük fel a cukrot, adjuk hozzá a juharszirupot és a vajat. Addig keverjük, amíg felolvad minden.

Ekkor adjuk hozzá a zabpelyhet, a mazsolát és az apróra vágott diót, keverjük egybe, amíg a vajas massza szépen bevon minden hozzávalót.

A kész keverék felét öntsük bele az előkészített sütőformába, nyomkodjuk bele.

Szórjuk rá a feldarabolt szilvát és barackot, majd öntsük rá a maradék keveréket.

Simítsuk el a tetejét egy spatulával.

Előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Ezután vágjuk fel 16 kis rúdra vagy téglatestre, és már kínálhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon