Csokis-banános zabszelet: rostból nem lesz hiány
A házi zabszelet egyszerűen készül, és a teljes értékű hozzávalóknak köszönhetően reggelire vagy gyors, energiadús harapnivalónak is szuper!
Zabszeletet készíteni nem nagy ördöngösség: gyümölcsökkel, magvakkal de még csokoládéval is feldobhatod, vagy akár díszítheted is. Alig néhány hozzávalóból készül, szinte elronthatatlan recept.
Ezúttal egy szezonális gyümölcsökkel készült variációt mutatunk, amelyben a zabpehely, a juharszirup, a friss szilva és a barack dominálnak. Reggeli és tízórai gyanánt is magaddal viheted, vagy odakészítheted a gyerekeknek a suliba.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra légkeveréses esetében, míg gázosnál 140 fokra.
Készítsünk elő egy 23x23 cm-es sütőformát. Béleljük ki sütőpapírral.
A szilvát és barackot mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk fel egészen apróra. Tegyük félre.
Egy serpenyőben óvatosan melegítsük fel a cukrot, adjuk hozzá a juharszirupot és a vajat. Addig keverjük, amíg felolvad minden.
Ekkor adjuk hozzá a zabpelyhet, a mazsolát és az apróra vágott diót, keverjük egybe, amíg a vajas massza szépen bevon minden hozzávalót.
A kész keverék felét öntsük bele az előkészített sütőformába, nyomkodjuk bele.
Szórjuk rá a feldarabolt szilvát és barackot, majd öntsük rá a maradék keveréket.
Simítsuk el a tetejét egy spatulával.
Előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Ezután vágjuk fel 16 kis rúdra vagy téglatestre, és már kínálhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu