Csokis-banános zabszelet: rostból nem lesz hiány

Csokis-bananos-zabszelet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi zabszelet egyszerűen készül, és a teljes értékű hozzávalóknak köszönhetően reggelire vagy gyors, energiadús harapnivalónak is szuper!

A zabszeletnek millió változata létezik, így sosem kell kétszer ugyanazt elkészítened. Legyen az málnás-mogyoróvajas, magos-aszalt gyümölcsös vagy akár egy egyszerű flapjack, mind isteni finomak, és még kompromisszumot sem kell kötnöd, hiszen velük rengeteg rostot elfogyaszthatsz.

Nincs ez másként ezzel a csokis-banános változattal sem, amely a csokoládé, a banán és a zabpehely mellett olyan tápláló hozzávalókat tartalmaz, mint a chiamag, a mandulavaj vagy a darabolt magvak. És ha mindez nem lenne elég, akkor finomított cukor nélkül készül, hiszen a banán mellett juharszirup édesíti.

Csokis-banános szelet

Csokis-bananos-zabszelet

Hozzávalók 12 szelethez

  • 100 g zabpehely
  • 100 g dió, mandula vagy kesudió feldarabolva
  • 2 ek chiamag
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 100 g csokicsipsz
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk
  • 2 db érett banán
  • 100 g mandulavaj vagy más magvaj
  • 50 ml juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a száraz hozzávalókat (zabpehely, magvak, chiamag, kókuszreszelék, csokicsipsz, fahéj, só) egy nagyobb tálba, és keverjük össze.

Egy másik tálban egy villával zúzzuk pépesre a banánt, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze. Öntsük az egészet a száraz hozzávalókra, és forgassuk össze.

Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és csak utána szeleteljük. (Melegen nagyon morzsálódik!)

Olvasztott csokival díszítsük, és száraz, hűvös helyen tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük