Csokis-banános zabszelet: rostból nem lesz hiány
A házi zabszelet egyszerűen készül, és a teljes értékű hozzávalóknak köszönhetően reggelire vagy gyors, energiadús harapnivalónak is szuper!
A zabszeletnek millió változata létezik, így sosem kell kétszer ugyanazt elkészítened. Legyen az málnás-mogyoróvajas, magos-aszalt gyümölcsös vagy akár egy egyszerű flapjack, mind isteni finomak, és még kompromisszumot sem kell kötnöd, hiszen velük rengeteg rostot elfogyaszthatsz.
Nincs ez másként ezzel a csokis-banános változattal sem, amely a csokoládé, a banán és a zabpehely mellett olyan tápláló hozzávalókat tartalmaz, mint a chiamag, a mandulavaj vagy a darabolt magvak. És ha mindez nem lenne elég, akkor finomított cukor nélkül készül, hiszen a banán mellett juharszirup édesíti.
Csokis-banános szelet
Hozzávalók 12 szelethez
- 100 g zabpehely
- 100 g dió, mandula vagy kesudió feldarabolva
- 2 ek chiamag
- 2 ek kókuszreszelék
- 100 g csokicsipsz
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk só
- 2 db érett banán
- 100 g mandulavaj vagy más magvaj
- 50 ml juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Tegyük a száraz hozzávalókat (zabpehely, magvak, chiamag, kókuszreszelék, csokicsipsz, fahéj, só) egy nagyobb tálba, és keverjük össze.
Egy másik tálban egy villával zúzzuk pépesre a banánt, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze. Öntsük az egészet a száraz hozzávalókra, és forgassuk össze.
Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és csak utána szeleteljük. (Melegen nagyon morzsálódik!)
Olvasztott csokival díszítsük, és száraz, hűvös helyen tároljuk.
-
2023-08-29 10:16:01
-
2023-04-24 09:32:02
-
2023-03-06 08:52:01
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!