A mascarponét tegyük egy közepes méretű tálba, majd szitáljuk rá a porcukrot, keverjük össze.
Az őszibarackot hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk fel kockákra. Nem baj, ha néhány szem érettebb és lédúsabb, mert a barack leve csak még krémesebbé teszi a tiramisut.
A babapiskótákat törjük össze kisebb darabokra, hogy azok beleférjenek majd a poharakba. Mártsuk a babapiskótákat az őszibaracklébe pár másodpercre, majd tegyünk az előkészített poharak aljába egy rétegnyit.
Erre mehet egy réteg apróra vágott barack, majd egy réteg mascarponekrém. Utána még egy kis piskóta, majd barack, végül pedig a mascarpone következik.
A pohár méretétől függően rétegezzük a desszertet, tehát ha nem fér bele ennyi réteg, készítsünk kevesebbet.
A zselatinos, barackos záróréteghez a zselatint tegyük egy kis edénybe, és keverjük csomómentesre 4 evőkanál baracklével. Öntsük fel a maradék baracklével. Hagyjuk állni pár percig, míg picit megduzzad.
Ezután melegítsük fel, míg elolvad a zselatin, de ne forraljuk! Várjuk meg, míg nagyjából kihűl, majd öntsük rá egyenként a pohárdesszertekre.
Végezetül tegyünk a tetejükre 1-2 darab barackot, tegyük a hűtőbe 2-3 órára, és kínáljunk meg vele mindenkit!