Hamis őszibarackos sajttorta: frissítő finomság a hűtőből

3
Nyomtatás
Oszibarackos-vegan-sajttorta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy mutatós, nyárias és könnyen készülő sajttortát keresel, akkor ez a mentes változat tökéletes választás lesz: sok friss gyümölcsöt használj!

A sütés nélküli sajttorta az egyik legszuperebb és legegyszerűbben összedobható desszert, ha valami igazán látványosat készítenél kevés energiával. Ez a változat ízben és állagban szinte teljes mértékben hasonlít hagyományos társaira, azonban akkor is bátran fogyaszthatod, ha nem ehetsz tejtermékeket. 

A töltelék alapját ugyanis vegán krémsajt képezi, és áztatott, lepürésített kesudió egészíti ki. Az egész egy könnyed, selymes keveréket alkot, amelyet frissítő citrom és illatos gyömbér tesz izgalmassá. A desszert megkoronázásaként édes, de nem túlságosan puha őszibarackokat használj, mert csak abban az esetben tudsz szabályos szeleteket vágni belőlük. A barackot tetszés szerint nektarinra is cserélheted.

A megadott mennyiségekhez egy kb. 22-23 cm-es kivehető aljú piteforma szükséges. Ennek hiányában kapcsos tortaformát is használhatsz.

Őszibarackos sajttorta

Oszibarackos-vegan-sajttorta

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz:

  • 250 g zabkeksz
  • 5 ek olvasztott kókuszolaj vagy vajalternatíva

A töltelékhez:

  • 100 g kesudió
  • 500 g vegán sajtkrém
  • 65 g porcukor
  • 3 ek citromlé
  • 2 közepes biocitrom reszelt héja
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk őrölt gyömbér

A díszítéshez:

  • 3 db őszibarack vagy nektarin felszeletelve
  • 2 marék ribizli vagy málna
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót legalább egy órára áztassuk forró vízbe, és tegyük félre.

Az alaphoz tegyük a kekszet aprítógépbe, zúzzuk össze, majd keverjük hozzá az olvasztott kókuszolajat. Béleljünk ki egy kerek sütőformát sütőpapírral, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára és az oldalára a tésztát. Tegyük hűtőbe.

A töltelékhez szűrjük le az időközben puhára ázott kesudiót, minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és 2-3 perc alatt dolgozzuk teljesen simára. Öntsük a kekszalapra, és legalább 4 órára (de a legjobb, ha egész éjszakára) tegyük hűtőbe.

Ha a sajttorta megdermedt, tetszés szerint díszítsük őszibarackkal és bogyós gyümölcsökkel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon