Krémes besamellel sült kelbimbó: egészséges és finom köret

csőben sült kelbimbó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem vagy annyira éhes, magában edd a csőben sültet, vagy nyugodtan készíts mellé valamilyen sült húst.

A gratin, vagyis a csőben sült étel könnyen elkészíthető, és remekül variálható, szinte bármilyen zöldséggel kipróbálhatod. Itt találsz hozzá receptet és ötleteket, hogy milyen alapanyagokat tegyél bele. Ha nem eszel húst, akkor a gratint neked találták ki, mert a zödségek és a mártás együtt nagyon laktató. Ez a krumplis-karalábés fogás igazi tavaszi változat.

A zöldségek közül nem tisztem senkivel megszerettetni a kelbimbót, de ha ismerkedsz vele, akkor a gratin nagyon jó választás, hogy megkedveld. Ha már szereted, akkor pedig csak süsd össze hússal és krumplival, és tökéletes vacsorát kapsz. 

Besamellel sült kelbimbó

csőben sült kelbimbó recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm kelbimbó
  • 300 milliliter tej
  • 30 gramm vaj
  • 30 gramm liszt
  • 1 darab tojás
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
  • 40 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg, ha szükséges, szabadítsuk meg a külső leveleitől. Egy lábasban forraljunk vizet, és főzzük 10 percig.

Egy serpenyőben készítsük el a besamelt a megadott mennyiségekből, ehhez itt találunk receptet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjünk el benne egy tojást. Tegyük a megfőtt kelbimbókat egy tűzálló tál aljára, és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg parmezánnal és zsemlemorzsával. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Süssük 15 percig a gratint, amíg a zsemlemorzsa meg nem pirul a tetején.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük