Krémes besamellel sült kelbimbó: egészséges és finom köret
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Ha nem vagy annyira éhes, magában edd a csőben sültet, vagy nyugodtan készíts mellé valamilyen sült húst.
A gratin, vagyis a csőben sült étel könnyen elkészíthető, és remekül variálható, szinte bármilyen zöldséggel kipróbálhatod. Itt találsz hozzá receptet és ötleteket, hogy milyen alapanyagokat tegyél bele. Ha nem eszel húst, akkor a gratint neked találták ki, mert a zödségek és a mártás együtt nagyon laktató. Ez a krumplis-karalábés fogás igazi tavaszi változat.
A zöldségek közül nem tisztem senkivel megszerettetni a kelbimbót, de ha ismerkedsz vele, akkor a gratin nagyon jó választás, hogy megkedveld. Ha már szereted, akkor pedig csak süsd össze hússal és krumplival, és tökéletes vacsorát kapsz.
Besamellel sült kelbimbó
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm kelbimbó
- 300 milliliter tej
- 30 gramm vaj
- 30 gramm liszt
- 1 darab tojás
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 40 gramm zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsuk meg, ha szükséges, szabadítsuk meg a külső leveleitől. Egy lábasban forraljunk vizet, és főzzük 10 percig.
Egy serpenyőben készítsük el a besamelt a megadott mennyiségekből, ehhez itt találunk receptet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjünk el benne egy tojást. Tegyük a megfőtt kelbimbókat egy tűzálló tál aljára, és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg parmezánnal és zsemlemorzsával.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük 15 percig a gratint, amíg a zsemlemorzsa meg nem pirul a tetején.
Fotó: Getty Images