Mennyei fekete-erdő muffin: a nagy kedvenc egyszerűbb formában készül
Muffin rengeteg izgalmas változatban készülhet, sosem lehet megunni, a tésztát is ízesítheted, de krémekkel is feldobhatod.
Talán kissé elfogult vagyok, de ha gyümölcsös sütiről van szó, akkor nekem az epres és a cseresznyés a nagy kedvenceim. Amint elindul a szezon, előkapom a családi receptes füzetet, és összedobom a régi kedvenceket.
Amikor a cseresznyén a sor, akkor jön a mama bögrése. A kevert finomság egyszerűen és gyorsan készül. Érdemes dupla adaggal sütni, mivel addig jár rá a család és a vendégsereg, amíg az utolsó morzsa is elfogy. A cseresznyés süti mindenféle plusz nélkül is csodás, de ha szeretnéd, vaníliás fagyival és tejszínhabbal is kipróbálhatod.
Persze nem baj, ha ez megtörténik, ha azonban azt szeretnéd, hogy a piros szemek a tészta tetején díszelegjenek, akkor a lecsepegtetett gyümölcsöt forgasd össze 1 evőkanál liszttel, úgy biztos, nem merül az aljára.
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sót, sütőport és vaníliás cukrot. Kezdjük el összekeverni a masszát, közben az olajat és a tejet is adjuk hozzá. A tejet kis adagban adjuk a masszához, és csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy sűrű, folyós állaga legyen.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (20x22 cm), a tetejére szórjuk rá az előkészített cseresznyét, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu