Ízletes és laktató a Budapest módra készült sertésszelet – A tartalmas fogás tökéletes hétvégi ebéd

bsszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos, tartalmas, ízletes fogás nem hiányozhat a hazai éttermek kínálatából - sült krumpli és rizs mellé érdemes fogyasztani.

A Budapest módra készült szelet az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült el először, az ételben a legkedveltebb hazai alapanyagokat kombinálták az ügyes kezű séfek. A hússzeletek gombával, májjal, borsóval gazdagított lecsóágyon kerülnek a tányérra, klasszikus fogás, amit érdemes otthon elkészíteni.

A ragu készülhet luxus alapanyagokból is, például csirkemáj helyett libát, sertéshús helyett pedig marhát is lehet használni. Ízletes, látványos fogás, amit érdemes elkészíteni a családi hétvégi ebédre vagy vendégségbe.

Budapest sertésszelet

bsszct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dekagramm füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab sárga paprika
  • 2 darab zöld hegyes-erős
  • 4 darab paradicsom
  • ízlés szerint só és bors
  • 30 dekagramm gomba
  • 15 dekagramm borsó
  • 20 dekagramm csirkemáj
  • 8 szelet sertéskaraj vagy szűzérme
  • olaj kevés
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd saját zsírján pirítsuk meg. Miután a szalonna színt kapott, dobjuk rá a finomra vágott hagymát, keverjük el és dinszteljük meg, majd a zúzott fokhagymát is forgassuk hozzá. A csíkokra vágott paprikákat (sárga és hegyes-erős) és a paradicsomot keverjük a hagymához, szórjuk rá a pirospaprikát, majd 5 perc után a darabokra vágott gombát is keverjük bele. 10-15 perc után a megtisztított csirkemáj és borsó is kerüljön a raguba, borssal ízesítsük, majd mikor elkészült (15 perc), sózzuk meg.

A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal, majd kevés olajon mindkét oldalán süssük pirosra.

Tálalásnál sült krumplit és rizst kínálhatunk a Budapest szelethez. A tányérra először a raguból kanalazzunk, arra helyezzük rá a hússzeleteket.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük