Bulgurral és spenóttal töltött kaliforniai paprika: tápláló ebéd alig valamiből

4
Nyomtatás

Könnyed, tápláló és nagyon finom ez a bulgurral és zöldségekkel töltött kaliforniai paprika, amely hús nélkül is tartalmas.

Ha egy igazán könnyed és tápláló ebédre vagy egy izgalmas köretre vágysz, próbáld ki ezt a töltött paprikát! A töltelék nagyon egyszerűen, alig valamiből készül: rostban gazdag bulgur az alapja, amit kukorica és spenót gazdagít és ízesít, egy kevés szerecsendióval együtt.

Ezt a fogást nagyon egyszerűen és gyorsan összeállíthatod, és kezdőknek is bátran ajánljuk, elronthatatlan a receptje. Ha feldobnád még valamivel, használhatsz karakteresebb, akár cheddar vagy ementáli sajtot, de friss zöldfűszereket is keverhetsz a töltelékbe.

Bulgurral töltött paprika

toltott-paprika

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 100 g bulgur
  • 200 ml víz
  • 60 g leveles spenót
  • 1 db (285 g) kukoricakonzerv
  • 100 g reszelt gouda
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 tk. szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.

A töltelékhez főzzük meg a bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, majd miután megpuhult, adjuk hozzá az apró darabokra vágott spenótlevelet és a leszűrt kukoricát. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, valamint szerecsendióval.

Egy tepsibe helyezzük bele a paprikákat, töltsük meg a bulgurral, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

180 fokon légkeverésen 30-35 perc alatt süssük készre. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon