Krémes chiapuding kék spirulinával: szuperélelmiszer a köbön

Chiapuding-kek-spirulinaval-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a pohárdesszertben egy szuper trió kap helyet: a chiamag, a kék spirulina és a bogyós gyümölcsök hármasánál kevés hatékonyabb antioxidáns létezik!

Ez a recept egyszerűbb nem is lehetne: sem sütést, sem pedig más hőkezelést nem igényel, és mégis az egyik legmutatósabb, legfinomabb és legtáplálóbb 5 perces pohárdesszert lesz a végeredmény. A chiapuding a zabkásához hasonlóan szinte végtelen variációban készülhet az egyszerű vaníliástól a csokison át egészen a matchával készülő csodákig.

Ez a mostani sem egy hétköznapi változat, hiszen egy olyan különleges hozzávalóé a főszerep, mint a kék spirulina. A közismertebb zöld színű spirulinától eltérően ennek semlegesebb íze és intenzív kobaltkék színe van, a vele készülő ételek tehát a felhasznált mennyiségtől függően égszínkékek, hupikékek vagy királykékek is lehetnek. Így amellett, hogy egy szuperfood, természetes ételszínezékként is felhasználható.

Chiapuding kék spirulinával

Chiapuding-kek-spirulinaval

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 4 ek chiamag
  • 300 ml kókuszital
  • 1 tk kék spirulinapor
  • 3 ek juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 200 ml kókuszkrém (habosítható)
  • 2 marék áfonya, szeder vagy más bogyós gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A chiamagot keverjük össze a kókuszitallal, a kék spirulinával, a juharsziruppal és a vaníliakivonattal. Fedjük le, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe. Ha a magok minden folyadékot felszívtak, kanalazzuk 4 egyforma pohárba.

A kókuszkrémet verjük habbá, és kanalazzuk a chiapuding tetejére. (Fontos, hogy habosítható kókuszkrémet válasszunk, mert a főzéshez használható változatokból nem lesz hab.) Bogyós gyümölcsökkel díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük