Krémes chiapuding kék spirulinával: szuperélelmiszer a köbön
Ebben a pohárdesszertben egy szuper trió kap helyet: a chiamag, a kék spirulina és a bogyós gyümölcsök hármasánál kevés hatékonyabb antioxidáns létezik!
Ez a recept egyszerűbb nem is lehetne: sem sütést, sem pedig más hőkezelést nem igényel, és mégis az egyik legmutatósabb, legfinomabb és legtáplálóbb 5 perces pohárdesszert lesz a végeredmény. A chiapuding a zabkásához hasonlóan szinte végtelen variációban készülhet az egyszerű vaníliástól a csokison át egészen a matchával készülő csodákig.
Ez a mostani sem egy hétköznapi változat, hiszen egy olyan különleges hozzávalóé a főszerep, mint a kék spirulina. A közismertebb zöld színű spirulinától eltérően ennek semlegesebb íze és intenzív kobaltkék színe van, a vele készülő ételek tehát a felhasznált mennyiségtől függően égszínkékek, hupikékek vagy királykékek is lehetnek. Így amellett, hogy egy szuperfood, természetes ételszínezékként is felhasználható.
Chiapuding kék spirulinával
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 4 ek chiamag
- 300 ml kókuszital
- 1 tk kék spirulinapor
- 3 ek juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
- 200 ml kókuszkrém (habosítható)
- 2 marék áfonya, szeder vagy más bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A chiamagot keverjük össze a kókuszitallal, a kék spirulinával, a juharsziruppal és a vaníliakivonattal. Fedjük le, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe. Ha a magok minden folyadékot felszívtak, kanalazzuk 4 egyforma pohárba.
A kókuszkrémet verjük habbá, és kanalazzuk a chiapuding tetejére. (Fontos, hogy habosítható kókuszkrémet válasszunk, mert a főzéshez használható változatokból nem lesz hab.) Bogyós gyümölcsökkel díszítsük.
-
2023-07-13 08:32:01
-
2023-06-01 09:36:01
-
2023-04-19 06:30:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!