Ragacsos csirkecombok grillen készítve: ennyi ideig süsd, hogy valóban omlós legyen
A mázas, ragacsos csirkecombok pikáns páclében érnek, és utána grillrácson sülnek omlósra.
Az egyébként gyógynövényként is ismert cikória gyökere édesítőként is használható, emellett bővelkedik vitaminokban, cinkben, magnéziumban, káliumban és vasban is, kimagasló rosttartalma miatt pedig kiválóan támogatja a prebiotikus baktériumok szaporodását.
Kedvelt alapja a salátáknak is, így most mi is mutatunk egy könnyű és gyors, kifejezetten grillezésre hangolt verziót.
A négy fej cikória torzsájának a végét vágjuk ki, majd hosszábban vágjuk félbe mindegyiket.
Fektessük őket a vágott felükkel lefelé egy grillrácsra, pár csepp olívaolajat csepegtessünk járuk. Néhány percenként forgassuk meg őket, és egészen addig süssük, amíg kormos nem lesz mindkét oldaluk.
Ha elkészült, vegyük le a tűzről, tegyük egy vágódeszkára.
Aprítsuk fel durvább szeletekre vagy csak vágjuk csak félbe, majd tegyük egy mélyebb tányérba. Locsoljuk meg finoman balzsamecettel és olívaolajjal.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a saláta megkoronázásaként préseljük rá a fél gerezd fokhagymát és a felaprított rozmaringot, amely igazi mediterrán hangulatot ad neki. Forgassuk össze az egészet, tálaljunk mellé 1-2 szelet pirítóst, és kész is a laktató és tartalmas ebéd.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu