Isteni, cipóban sült camembert – Gyors, meleg vacsoraötlet kezdő szakácsoknak is

Nyomtatás
stkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajttal töltött kenyér mellé vékonyan szeletelt zöldségek és gyümölcsök illenek a legjobban.

Kenyérből nem csak szendvicsek készülhetnek, egy kis kreativitással hasselback módra is sülhet mindenféle finom dologgal megpakolva. A másik nagyon kedvelt elkészítési módja, ha a kerek kenyér, kis cipó tetejét levágják, a belét kivájják, majd camembert sajt kerül a helyére, így sütik aranybarnára. A kenyér kívül ropogni fog, belül pedig a lágy olvadt sajt dominál.

A gyorsan összedobható, megúszós töltött kenyér mellé bármilyen zöldség vagy gyümölcs kínálható, amit bele lehet mártani a megolvadt sajtba. A kenyér belét lehetőleg szépen kell kikapni, felvágva azt is a sajtba lehet mártogatni. Camembert helyett Brie is kerülhet a kenyér belsejébe, kívülről pedig sima olajjal is meg lehet kenni, de fokhagymás olajjal sokkal ízletesebb lesz.

Cipóban sült camembert

ktsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab cipó (kerek kenyér)
  • 250 gramm camembert
  • olaj kevés
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A kenyér kalapját vágjuk le és tegyük félre.

A zúzott fokhagymát kevés olajjal keverjük egybe.

A camembert helyezzük a kenyér tetejére, majd óvatosan vágjuk körbe a kenyér belét vigyázva, hogy a héját ne vágjuk meg és a kenyér alja se sérüljön meg.

A körbevágott kenyérbelet óvatosan kapjuk ki a kenyérből, az üresen maradt részt kenjük meg fokhagymás olajjal, majd helyezzük bele a sajtot. A kenyér belét vágjuk fel és tegyük félre, mártogatni jó lesz.

A kenyér szélét és a levágott kalapját is kenjük meg fokhagymás olajjal. A kenyér kalapját helyezzük vissza a tetejére, a külső részt is kenjük meg a fokhagymás olajjal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük a kenyeret, amíg aranybarna lesz

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon