Színpompás saláta húsok mellé: melegen és hidegen is nagyon finom
Erre a színes salátára elég csak ránézni, hogy mindenkinek megjöjjön az étvágya.
A húslevesbe is isteni a friss és zsenge répa, de salátának mindenképpen ilyet válassz. Nem is kell mellé más zöldség, így is tökéletes ízbombát kapsz, csak egy kevés fűszer kell hozzá. A római kömény erőteljes aromája kiemeli a répa ízét, amelyet citrommal tudsz lágyítani.
A répa tele van béta-karotinnal, amely belülről is támogatja az immunrendszered, így érdemes minél gyakrabban fogyasztanod. Az alábbi saláta formájában biztosan imádni fogod, mindenképp adj neki egy esélyt.
Az édes répa annyira csodás alapanyag, hogy desszertet is készíthetsz belőle, akár turmix formájában is, ha úgy jobban csúszik.
A répát tisztítsuk és hámozzuk meg, és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vagy használjunk zöldségspirálozót. A koriandert aprítsuk össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze az olajat és a citromlevet, majd adjuk hozzá a római köményt és a sót. Az öntetet öntsük a lereszelt répára, majd forgassuk jól össze, hogy mindenhol befedje a zöldséget. Szórjuk meg a felaprított korianderrel, és akár azonnal is fogyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu