Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül

17
Nyomtatás
Citromos mustáros csirke cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mustáros szószban készült csirkemell éttermi szintű fogás, mely otthon is elkészíthető, méghozzá egyszerűen.

A csirkéből készült ételek nagy kedvencek, rengetegféle finomság összedobható a húsból. Ezek a fogások készülhetnek egyszerűen, vagy kicsit bonyolultabb recept szerint is: most egy könnyen összedobható változatot ajánlok, amely az ínyencek számára is tökéletes választás.

A selymes szószban puhult csirke pofonegyszerűen készül, ízben mégis különleges, köszönhetően a mustárnak, citromnak és a fehérbornak. Rizzsel vagy tésztával kínálva mennyei.

Citromos, mustáros csirke

Citromos mustáros csirkect

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • ízlés szerint só és bors
  • kevés olaj
  • 1.5 dl alaplé vagy víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 dl fehérbor

Tálalás:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Ha szeretnénk, akkor szeleteljük fel a csirkemellet, ha nem, akkor hagyjuk egyben. A húst sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalán.

Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük szép aranybarnára. (A sütési idő a hús vastagságától függ. A vékonyabb szeleteknek 4-8 perc is elég, ha azonban vastagabb, akkor 10-15 perc is szükséges lehet.) Ezután öntsük alá az alaplét, és főzzük 5-10 percig.

A tejszínt öntsük keverőtálba, és adjuk hozzá a mustárt, citromlét és a bort. Ezt a keveréket öntsük a húsra, és főzzük 5-10 percig.

Az elkészült ételt friss finomra vágott petrezselyemmel megszórva és citromkarikákkal kínáljuk rizs vagy tészta mellé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon