Coleslaw-saláta lilakáposztából: ázsiai ízekkel és kevesebb kalóriával

coleslawcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Diétásnak is mondható az ázsiai ihletésű coleslaw-saláta, amely különleges alapanyagokkal, de ugyanolyan egyszerű technikával készül.

Bár nagy rajongója vagyok a klasszikus coleslaw-salátának is, ez most nem a hagyományos változat. Nem csak abban különbözik az eredetitől, hogy lilakáposztából készül fehér helyett, hanem abban is, hogy ázsiai ízvilágú, különleges dresszinggel öntjük nyakon.

A szokásos majonéz nem kapott helyet ebben a változatban, amitől nem csak egészségesebb, de diétásabb is ez a coleslaw. Mégsem lesz száraz a végeredmény, a szójaszószból, rizsecetből, szezámolajból készült öntet is bőven elég rá. 

Az ázsiai ízekről - az előbb említett dresszingen kívül - a gyömbér és a koriander gondoskodik, de nagyon jól áll neki, ha tálalásnál megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal is.

Coleslaw-saláta lilakáposztából

ázsiai-coleslaw

Hozzávalók

  • 0.5 fej lilakáposzta
  • 1 darab répa
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 tesákanál
  • 1 marék koriander
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál rizsecet
  • 1 csipet cukor
  • opcionális szezámmag (fekete)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő az alapanyagokat. A lilakáposztát, a hagymát és a répát vágjuk vékony szeletekre, vagy gyaluljuk le. A koriandert aprítsuk össze, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. 

 

Tegyük a káposztát egy tálba, sózzuk meg, jól dörzsöljük a sót a zöldségbe. Hagyjuk így 15-20 percig. Öblítsük át hideg víz alatt, jól csöpögtessük le. Keverjük össze a hagymával, répával és a korianderrel.

 

Egy kisebb tálban keverjük össze a szezámolajat, szójaszószt, gyömbért, fokhagymát, rizsecetet és cukrot. Öntsük a dresszinget a zöldségekre, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk. Fedjük le, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál szórjuk meg szezámmaggal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük