Laktató és fehérjedús ropogtatnivaló csicseriborsóból - Krémlevesbe is szuper betét

csicseriborsó snack 1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha meghallom a csicseriborsó szót, az első dolog, ami eszembe jut róla, a hummusz. Imádom.

Nem túlzás: a csicseriborsó az egyik legjobb növényi fehérjeforrás. Ugyan nem a legdiétásabb étel, de rengeteg olyan vitamint, ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz, ami miatt kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása. Bár viszonylag magas a szénhidráttartalma, viszonylag kevés belőle a gyorsan felszívódó. Sok benne a rost, ami jót tesz az emésztésnek és sokáig eltelít. Készülhet belőle krém, vagyis hummusz, falafelvalamint dúsíthatunk vele krémeket, például avokádót. 

Egészséges nass

Múltkor az egyik élelmiszerboltban fedeztem fel a szárított változatát. Nagy rágcsa-fan vagyok, és inkább a sós irányban mozgok. Ez nekem is eszembe juthatott volna - gondoltam -, és nem is bonyolult az elkészítése.

Sajnos itt nem lehet megúszni konzervből, szárítottat kell venni és beáztatni. Én a csípőset kedvelem, így chilivel és egy pici limelével ízesítettem, de bármilyen markáns ízű fűszert adhatunk hozzá. 

Fűszeres csicseriborsó

csicseriborsó snack recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 gramm csicseriborsó (száraz)
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint chilipor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót a főzés előtti nap áztassuk be. A készítés napján szűrjük le, és tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a fűszereket és a lime kifacsart levével összekevert olívaolajat, és jól keverjük össze. 

A sütőt melegítsük elő 200 fokra (használjuk a légkeveréses funkciót).

Öntsük a magokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük meg őket. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük