Egészséges, vitaminbomba csicserisaláta avokádóval, paradicsommal és feta sajttal

csicserisaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél több színes zöldséggel gazdagítod, annál finomabb és táplálóbb lesz a saláta, de a fűszerezéssel is érdemes játszani.

Ha tápláló, egészséges és viszonylag alakbarát fogásra vágysz, készítsd el ezt a receptet, habár saláta, a csicserinek és a sok zöldségnek hála nagyon laktató, vacsorára, de könnyed ebédnek is tökéletes választás. A hozzávalók listája irányadó, elhagyhatod az olívabogyót, koriander helyett használhatsz petrezselymet, vagy kaliforniai paprikával gazdagíthatod a kompozíciót. 

A csicseriborsó fehérjében, a friss zöldségek vitaminban gazdagok, úgyhogy bátran fogyaszd ezt a salátát, a szervezeted is meghálálja majd. Az öntet nagyon egyszerű, olívaolaj, citromlé és fokhagyma alkotja, de ha szeretnéd, feldobhatod különböző zöldfűszerekkel is, akár pestót is keverhetsz bele. A feta sajtot nem érdemes kihagyni, a sós tejtermék feldobja a salátát.

Csicserisaláta

csicserisaláta2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 1 kisebb darab kígyóuborka
  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 darab avokádó (érett)
  • ízlés szerint koriander
  • 120 gramm feta sajt
  • opcionális olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk félbe, majd hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le. Az avokádót vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a húsát, vágjuk szeletekre. A koktélparadicsomokat felezzük el, az uborkát vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át.

Az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. 

Egy tálba tegyük bele a zöldségeket. Adjuk hozzá a finomra vágott koriandert, majd öntsük rá a dresszinget, keverjünk mindent egybe. Morzsoljuk rá a fetát is, azt is forgassuk bele. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, de citromlé is mehet még rá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük