Gyors csicserifasírt a sütőből: kívül ropogós, belül krémes

11
Nyomtatás
Csicserifasirt-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a hamis húsgolyó csicseriborsóból készül, és tele van aromás fűszerekkel: tökéletes önmagában vagy szószos alaphoz is.

Ez a csicserifasírt finom, tápláló, gazdagon fűszerezett és gyorsan készül. A csicseriborsó ugyanis konzerves formában kerül bele, így nem megy el idő az áztatással és a főzéssel, hanem csak le kell aprítani, összekeverni a többi hozzávalóval, és máris formázhatod belőle a gombócokat.

Előnye, hogy ez a változat sütőben sül ropogósra, így minimális olajjal is nagyon finom lesz, és sokkal egészségesebb, mintha bő olajban készülne. A kész fasírtokat önmagukban is fogyaszthatod tetszőleges körettel, de akár a paradicsomos húsgombóchoz hasonló szószt is főzhetsz mellé.

Csicserifasírt

Csicserifasirt

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 400 g csicseriborsó-konzerv leszűrve
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 0.5 tk. füstölt paprika
  • 0.5 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk.
  • 100 g zsemlemorzsa + kevés a hempergetéshez
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • kevés olívaolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsó-konzervet szűrjük le, és tegyük aprítógépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk apró szemcséjűre (ne pürésítsük le teljesen, arra törekedjünk, hogy kisebb-nagyobb darabok maradjanak a masszában).

Egy kanállal szaggassunk a masszából közepes mennyiségeket, és formázzunk gombócokat. Hempergessük zsemlemorzsába, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Óvatosan kenjük le őket olívaolajjal, vagy használjunk olajspray-t.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél forgassuk meg őket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon