8 magas fehérjetartalmú növény: felér egy proteinturmixszal, ha ezeket fogyasztod
Ezeket a növényeket fogyaszd, ha nem akarsz állandóan húst enni, tele vannak fehérjével, amely tápanyag nagyon fontos a szervezet megfelelő működéséhez.
Ez a csicserifasírt finom, tápláló, gazdagon fűszerezett és gyorsan készül. A csicseriborsó ugyanis konzerves formában kerül bele, így nem megy el idő az áztatással és a főzéssel, hanem csak le kell aprítani, összekeverni a többi hozzávalóval, és máris formázhatod belőle a gombócokat.
Előnye, hogy ez a változat sütőben sül ropogósra, így minimális olajjal is nagyon finom lesz, és sokkal egészségesebb, mintha bő olajban készülne. A kész fasírtokat önmagukban is fogyaszthatod tetszőleges körettel, de akár a paradicsomos húsgombóchoz hasonló szószt is főzhetsz mellé.
A csicseriborsó-konzervet szűrjük le, és tegyük aprítógépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk apró szemcséjűre (ne pürésítsük le teljesen, arra törekedjünk, hogy kisebb-nagyobb darabok maradjanak a masszában).
Egy kanállal szaggassunk a masszából közepes mennyiségeket, és formázzunk gombócokat. Hempergessük zsemlemorzsába, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Óvatosan kenjük le őket olívaolajjal, vagy használjunk olajspray-t.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél forgassuk meg őket.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu