Hamis húsgolyó olasz módra: tökéletes választás mentes napokra

Olasz-hamis-husgolyo-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha legközelebb megkívánod a klasszikus olasz fogást, akkor próbáld ki helyette ezt a reformváltozatot.

Ha szereted az olasz húsgolyó koncepcióját, odavagy az intenzív fűszerezésű paradicsomszószért, de beiktatnál húsmentes napokat is a hetedbe, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

A húst tofu helyettesíti, és olyan, umami ízt létrehozó alapanyag is helyet kap a gombócban, mint a misopaszta. Ez egy passzírozott szójababból, fermentálással készülő paszta, amely remek kiegészítője vegán ételeknek, sokkal izgalmasabbá teszi őket. Ez a mennyei, krémes gombás rizottó is misopasztával készül.

Olasz hamis húsgolyó

Olasz-hamis-husgolyo

Hozzávalók 24 darabhoz

A gombócokhoz:

  • 1 ek lenmagliszt
  • 3 ek meleg víz
  • 500 g kemény tofu
  • 1 ek misopaszta (fehér)
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk szárított oregánó
  • 0.25 tk
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 30 g cukormentes kukoricapehely
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

A paradicsomszószhoz:

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 500 ml paradicsompassata
  • 0.5 tk szárított oregánó
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lenmaglisztet keverjük össze a meleg vízzel, és 5-10 percre tegyük félre, hogy besűrűsödjön. Ez a keverék lesz a tojáspótlónk.

A paradicsomszószhoz hevítsük fel az olívaolajat egy közepes edényben, és pírítsuk benne 2-3 percig a fokhagymát. Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, a fűszereket és a sót, és forraljuk fel. Tegyük félre.

A tofuról szűrjük le a folyadékot, és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges nedvességet. Kézzel tördeljük nagyobb darabokra, és tegyük aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt.

15-20 másodperc alatt dolgozzuk darabosra a masszát. Aprítógép hiányában használjunk villát vagy a kezünket az alapanyagok egységesítéséhez.

A masszából formázzunk kb. 24-25 gombócot, és egy rétegben helyezzük őket egy beolajozott jénaiba. Öntsük rá az elkészült paradicsomszószt, és tegyük 30 percre 175 fokra előmelegített sütőbe.

Friss vegyes salátával, krumplipürével vagy tésztával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük