Kolbászos lecsó
A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember.
A lecsó a legtöbb nemzet konyhájában megtalálható, az olaszok, franciák és az izraeliek is készítik. Az izraeli változat, a shakshuka tojással gazdagítva csábít, kaliforniai paprikával és paradicsompassatával. Sokféle recept szerint elkészítheted a közel-keleti ételt, érdemes spenóttal vagy fetával megbolondítva is kipróbálni.
Na jó, csak azoknak, akik szeretik a tüzes étkeket. A most terítékre kerülő receptben hegyes erős paprika, chili és erős paprikakrém gondoskodik a forró hangulatról. Ha te nem szereted a pikáns ízeket, akkor hagyd ki a receptből.
Mivel a shakshukában paradicsom is helyet szokott kapni, most aszalt paradicsommal tettük izgalmasabbá. A végeredmény pedig csodálatos lett!
A finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a zúzott vagy aprított fokhagymát, rögtön utána keverjük hozzá a fűszerpaprikát is.
A fűszerpaprikás hagymára dobjuk rá a tetszés szerint felaprított kaliforniai paprikát, olajban eltett paprikát és a hegyes erős paprikát. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel és chilivel.
Körülbelül 3-4 perc után adjuk hozzá a darabolt aszalt paradicsomot, passatát és erős paprikakrémet. Főzzük 15-20 percig.
Ezután kanál segítségével alakítsunk ki mélyedéseket a lecsóban, ezekbe üssük bele a tojásokat, és fedő alatt főzzük néhány percig.
A kész ételt petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva, friss kenyérrel vagy pitával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!