Csípős, aszalt paradicsomos izraeli lecsó: napindítónak is tökéletes

Nyomtatás
Csípős izraeli lecsó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A shakshuka a Közel-Kelet lecsója, kiadós étel, amit napindítóként is kínálhatsz. Most egy egész különleges receptet mutatunk.

A lecsó a legtöbb nemzet konyhájában megtalálható, az olaszok, franciák és az izraeliek is készítik. Az izraeli változat, a shakshuka tojással gazdagítva csábít, kaliforniai paprikával és paradicsompassatával. Sokféle recept szerint elkészítheted a közel-keleti ételt, érdemes spenóttal vagy fetával megbolondítva is kipróbálni.

Csípősen az igazi!

Na jó, csak azoknak, akik szeretik a tüzes étkeket. A most terítékre kerülő receptben hegyes erős paprika, chili és erős paprikakrém gondoskodik a forró hangulatról. Ha te nem szereted a pikáns ízeket, akkor hagyd ki a receptből.

Mivel a shakshukában paradicsom is helyet szokott kapni, most aszalt paradicsommal tettük izgalmasabbá. A végeredmény pedig csodálatos lett!

Csípős izraeli lecsó

Csípős izraeli lecsó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 2 darab olajban eltett paprika
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 500 g paradicsompassata
  • 1 evőkanál erős paprikakrém
  • 4 darab tojás
  • petrezselyem vagy koriander opcionális ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a zúzott vagy aprított fokhagymát, rögtön utána keverjük hozzá a fűszerpaprikát is.

A fűszerpaprikás hagymára dobjuk rá a tetszés szerint felaprított kaliforniai paprikát, olajban eltett paprikát és a hegyes erős paprikát. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel és chilivel.

Körülbelül 3-4 perc után adjuk hozzá a darabolt aszalt paradicsomot, passatát és erős paprikakrémet. Főzzük 15-20 percig.

Ezután kanál segítségével alakítsunk ki mélyedéseket a lecsóban, ezekbe üssük bele a tojásokat, és fedő alatt főzzük néhány percig.

A kész ételt petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva, friss kenyérrel vagy pitával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon