Pirosra sült csirkecomb krumplival sütve: egyszerű és nagyon finom

21
Nyomtatás
Csirkecomb zöldségekkel sütve cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egytepsis fogás hihetetlenül finom, a hús szaftos és ízletes, a krumpli pedig vajpuhára sül.

Az egyszerű, gyorsan összedobható recepteket mindenki szereti, ilyen ez az egytepsis fogás is. A csirkecomb és a zöldségek együtt sülnek készre, így a köret elkészítésével sem lesz gond.

Csak bátran!

Ha jó nagy a tepsid, elférnek ott még a zöldségek, bátran dobj a hús mellé kaliforniai paprikát, brokkolit vagy kelbimbót. Ezektől a pluszoktól még ízletesebb és bőségesebb az étel, sőt még szalonna vagy kolbász is dúsíthatja a fogást. A ropogós kenyérke és savanyúság is remekül illik az ételhez.

Csirkecomb zöldségekkel sütve

Csirkecomb zöldségekkel sütve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 darab csirkecomb
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (burgonya, újhagyma, paradicsom) tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

A burgonyát bő, sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le és tegyük félre.

A fűszereket (só, bors, Cayenne-bors, fokhagyma-granulátum, füstölt paprika) keverjük össze az olajjal és a mustárral, majd a combokat forgassuk bele. Ha szeretnénk, a bepácolt hús lefedve, hűtőben egy éjszakát is pihenhet, de azonnal a sütőbe is kerülhet.

A fűszeres húst tegyük tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig. A sütési idő befejeztével adjuk a combhoz a félpuha burgonyát és a többi előkészített zöldséget. Locsoljunk rá kevés olajat, és toljuk vissza a sütőbe 30-40 percre, amíg a hús szép pirosra sül és a krumpli vajpuha lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon