Zöldséggel és hússal töltött gomba sok sajttal sütve: laktató és nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gomba nem csak rántva finom, érdemes töltve is kipróbálni. Egyszerű, mégis ínycsiklandó fogás, melyből biztos a repeta.
A gomba nagyon izgalmas alapanyag, sokrétűen felhasználható, leves, előétel és főfogás is készülhet belőle. Az egyik legkiadósabb változata, ha sütőbe tolva, mindenféle finomsággal megtöltve készíted el.
A töltött gomba készítéséhez mindig nagy fejeket keress, mivel azokat sokkal könnyebb telepakolni finomságokkal. A gombával könnyű dolgod van, mivel sok minden jól áll neki, egyszerű sajtkrémmel vagy kapros túróval is megtöltheted. Mi most egy sokkal gazdagabb verziót mutatunk, ebbe gombaszár, hús és még más finomságok is kerülnek. És ha ennyi nem lenne elég, a tetejét sok-sok sajt borítja, minden falatja élmény.
Csirkével és zöldséggel töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg gomba (csiperke)
- 30 dkg csirkemellfilé
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab kápia paprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 szál kakukkfű
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 20 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, a szárukat szedjük ki.
A gomba szárát vágjuk apróra és tegyük keverőtálba.
A csirkemellet szeleteljük fel.
A szeleteket kevés olajon, serpenyőben süssük meg, majd várjuk meg, míg kihűl a hús, utána kockázzuk apróra és adjuk az előkészített gombaszárhoz.
A hagymát, fokhagymát és kápia paprikát vágjuk finomra, majd adjuk a csirkemellhez és a gombához.
A húsos, zöldséges keveréket fűszerezzük sóval és borssal, finomra vágott kakukkfűvel.
A húsos keverékhez keverjük hozzá a zsemlemorzsát, majd töltsük a gombakalapokba.
A töltött gombákat helyezzük olajjal kikent tepsire, a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg a sajt szépen megbarnul.
Fotó: Getty Images