Édes, csokis cukkinikenyér: álompuha a tésztája

duplacsokis-cukkinikenyer
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A édes, csokoládés kenyér ötlete mindig menő, ha könnyen és gyorsan elkészíthető süteményt keresünk. Ezúttal pedig még egy kis plusz hozzávalót is belecsempészünk.

Hogy mi a fenét keres a cukkini egy csokoládés sütiben? Nos egyszerű a válasz! A zöldségek egészségesek, és egyébként sem árt néha kilépni a komfortzónánkból és kipróbálni valami újat. 

Ezt a receptet azért szeretem, mert a cukkini bár semleges ízű, rendkívül gazdag vízben, így kellően nedvesen és szaftosan tudja tartani az édes kenyér tésztáját, zöldséges mellékíz nélkül. 

Csokis cukkinikenyér

duplacsokis-cukkinikenyer

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 130 g liszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 0.75 tk szódabikarbóna
  • 0.25 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 0.5 tk instant kávépor
  • 130 g csokoládéchips
  • 2 db nagy tojás
  • 60 ml növényi olaj v. kókuszolaj
  • 80 g natúr görög joghurt
  • 140 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 180 g reszelt cukkini
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

Vajazzunk ki egy 20x10 cm-es kenyérsütő formát. 

A cukkinit mindenképpen mossuk meg. Ezután reszeljük le egy tálba, tegyük félre.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a kávéport.

Adjuk hozzá a csokoládéchipset is, keverjük össze, majd tegyük félre.

Egy másik, közepes tálban keverjük habosra a tojást, az olajat, a joghurtot, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot. 

Ezt a keveréket lassan és óvatosan keverve adjuk hozzá a száraz hozzávalókból álló keverékhez. Végezetül a lereszelt cukkinit is adjuk hozzá, hogy szép, sűrű tésztát kapjunk. 

Az előmelegített sütőben süssük 45-55 percig, félidőben pedig fedjük le a süteményt alufóliával, hogy nehogy megégjen a teteje. A süti elkészültét tűpróbával tudjuk tesztelni.

A kész sütit vegyük ki a sütőből, tegyük a rácsra hűlni, és amíg még meleg, finoman nyomkodjunk bele néhány csokichipset a tetejébe is.

A kihűlt sütit szobahőmérsékleten 5 napig, hűtőben pedig akár 1 hétig is tárolhatjuk. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon