Cukkinis brownie tejmentesen: nagyon puha és ragacsos a tésztája

Cukkinis-brownie-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a brownie-ban nem fogod érezni a cukkini ízét, a zöldség viszont remekül hidratálja a tésztát. A végeredmény egy szuper szaftos, ragacsos és gazdag desszert.

A klasszikus brownie az egyik legcsokisabb és egyben legzsírosabb kevert süti, hiszen rengeteg vajjal készül. Ebben a változatban azonban nem szerepel vaj, mindössze kevés kókuszolaj kerül bele, ami azonban igazán különlegessé teszi, az a reszelt cukkini.

Annak ellenére, hogy majdnem kétbögrényi kerül belőle a tésztába, az ízén nem változtat, cserében viszont kellemesen hidratálja. Teljesen beleolvad a gazdag csokis masszába, a végeredmény pedig egy sűrű, szaftos és a brownie-ra jellemzően ragacsos desszert.

Ha pedig másik reformváltozatát is kipróbálnád, akkor ennek a fehérjebomba, feketebabból készült verziónak is adj egy esélyt! A megadott mennyiségek egy kb. 20x20 cm-es tepsihez elegendők.

Tejmentes cukkinis brownie

Cukkinis-brownie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 2 ek lenmagliszt
  • 6 ek meleg víz
  • 150 g süteményliszt
  • 200 g kristálycukor
  • 65 g holland kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 0.5 tk
  • 60 ml olvasztott kókuszolaj
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 250 g cukkini végek nélkül
  • 100 g csokichips (min. 70%-os)
  • tengeri sópehely, kakaópor a díszítéshez (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálkában keverjük össze a lenmaglisztet a meleg vízzel, és 10 percre tegyük félre, hogy besűrűsödjön. Ez lesz a tojáspótlónk.

A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le apró lyukú reszelőn: ne nyomkodjuk ki a levét, és ne is szűrjük le. Tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a kókuszolajat, a vaníliát és a lentojást, majd adjuk hozzá a cukkinit. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a csokichipset is.

Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 45-50 percig. Vegyük ki, és szeletelés előtt legalább 1 órát hagyjuk hűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük