8 fantasztikus házias keksz, amit mindenképpen ki kell próbálnod
Olcsóbb, pár hozzávalós és extra igényeket kielégítő házi kekszet is találsz válogatásunkban.
Keksz- és csokirajongóként ez a nassolnivaló nálam telitalálat: gyors harapnivaló, ha időszűkében vagyok, és édes kikapcsolódás, akár kávé mellé is. Egyszerűen készül, gyorsan megsül, így mindennel együtt 40 percen belül az asztalra varázsolhatod a csábító finomságot.
Melegen fogyasztva leginkább egy bögrényi sűrű és tápláló forró csokihoz hasonlítanám.
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy hőálló edényben, gőz felett olvasszuk meg a csokit, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze.
Adjuk a keveréket a lisztekhez, alaposan keverjük el, és szórjunk bele 70 grammot a csokicsipszből vagy az étcsokiból.
Egy fagyiskanállal kanalazzunk a masszából 23-25 adagot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egy kanál hátával tetszőlegesen lapítsuk ki őket, és a maradékból nyomkodjunk néhány extra csokidarabot a felszínükre.
Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Fogyasztás előtt 5-10 percig hagyjuk hűlni őket.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu