A legjobb vegán desszertjeink egy helyen: mentesen is isteniek
Akár ételérzékenység, akár vegán életmód miatt keresel növényi alapú desszerteket, ebben a válogatásban biztos találsz fogadra valót.
A kevert tésztás sütemények számomra verhetetlenek: sokféle variáció jól áll nekik, gyorsan készülnek és nagyon finomak. Nincs ez másként ezzel a gyümölcsös-kakaós változattal sem, amelynek az a különlegessége, hogy egészben sül bele a körte, így nagyon mutatós.
A tészta tejtermékek és tojás nélkül készül, így az ételallergia sem állhat a falatozás útjába. Édesítőként pedig barna cukor szerepel a receptben, amely nemcsak gazdagabbá teszi a sütemény ízét, de amiatt, hogy a fehérnél kevésbé feldolgozott, jobban is hidratálja a tésztát.
A körtéket alaposan mossuk meg, és töröljük szárazra.
Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj, cukor és só).
Egy másik edényben keverjük össze a folyékony hozzávalókat (növényi ital, olaj, almaszósz és vaníliakivonat), majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze.
Öntsük egy kb. 25x10 cm-es, sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, majd egymástól egyforma távolságban nyomkodjuk a masszába a körtéket.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 50-60 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Tetszés szerint szórjuk meg fahéjjal vagy porcukorral.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu