Baracklekváros sakktáblasüti: lépésenként mutatjuk az összeállítását
A sakkos süti egy igazi különlegesség. Nem könnyű elkészíteni, de annál látványosabb, amikor végre minden kocka a helyére kerül, és az egészet elönti az olvasztott étcsokoládé.
A rizstallér elsőre eléggé fantáziátlannak tűnhet, amikor reggeli mellé erre fanyalodsz, hiszen mégiscsak egy marék puffasztott rizs ostyává lapított változatáról van szó. Azonban amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira meg lehet variálni sós és édes ízekkel is egyaránt.
Például belemárthatod mogyoróvajba, majd megszórhatod mogyoródarabokkal, végül pedig belemárthatod olvasztott csokoládéba, és máris kész egy villámgyors, mégis esztétikus és finom desszert, ami a hűtőben napokig eláll.
A rizstallérokat egyesével, óvatosan, hosszában szúrjuk át egy-egy hurkapálcikával.
Ezután mártsuk bele a mogyoróvajba. Ha nem lenne eléggé folyékony, tegyük be fél percre a mikróba, keverjük át, hogy krémes és kenhető legyen.
Utána szórjuk meg apróra vágott mogyoróval. Utóbbi lehet földimogyoró, de törökmogyoró is. Tegyük őket hűtőbe, míg megolvasztjuk a csokit.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. Ha egynemű és folyékony, mársuk bele egyesével a nyársra tűzött, mogyoróvajas tallérokat.
Díszítésként, mielőtt még megszilárdulna a tallérokon a csoki, tehetünk rá aprított pisztáciát, diót vagy akár kókuszreszeléket is.
A tallérokat hagyhatjuk a pálcákon is, egy pohárba állítva, de akár egy rácsra is ráfektethetjük őket pálca nélkül, ha úgy kényelmesebb.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu