
Csokis rétes 3 hozzávalóból: a trükkös finomság pillanatok alatt elkészül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült, gombás csirkefasírt: nem lesz olajszag a konyhában

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd
A békebeli rétesnek nincsen párja, de azért 1-2 csomag bolti rétestésztát sem bűn a hűtőben tartani.
A késztermékeket nem igazán kedveli a családom, ennek ellenére mindig elrejtek néhány praktikusnak vélt alapanyagot a hűtőbe, legyen az leveles- vagy rétestészta. Főleg a nyári melegben szeretem ezeket a csalafinta hozzávalókat, sokszor segítségemre vannak a váratlan helyzetekben.
Éjjeli bagoly típus vagyok, imádok sokáig fent lenni, ha pedig társaságban tölti az ember az időt, mindig akad olyan, akire késő éjjel tör rá az éhség. A múltkor pont ez történt, még szerencse, hogy volt a hűtőben rétestésztám, amelyet az előző napról maradt csokikrémmel töltöttem meg. A munkára alig volt gondom, a többit a sütő végezte.
Tálalásnál legyél türelmes, forrón balesetveszélyes a rétes fogyasztása, könnyű megégetni vele a szájpadlást, szóval csak óvatosan! Ha nincs csokikrémed, akkor használj házi vagy bolti nutellát, ugyanúgy megfelel a célnak.
Csokis rétes

Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag réteslap
- csokikrém vagy nutella ízlés szerint
- 1 darab tojás
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A réteslapot csomagoljuk ki, ízlés szerint kenjük rá a krémet (maradék csokikrém vagy házi nutella), majd tekerjük fel.
A réteskígyót helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A rétest tálalásnál szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors