![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gombóc Artúr kedvenc palacsintája: az édesség tésztája és a tölteléke is csokis
![cspcover](https://kep.index.hu/1/0/3641/36412/364121/36412131_2782333_c21ec3e5d4ddaed01aa360f677bc3f40_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ínycsiklandó palacsinta nem a szokványos módon készül, kívül-belül csoki borítja, ellenállhatatlan lesz.
Az olyan nagy csokirajongókat, mint amilyen Gombóc Artúr is, biztosan elvarázsolja ez a palacsinta. A csokoládé dominál benne, a tésztájába kakaó kerül, a tölteléke csokikrém, tálalásnál pedig, ha marad a töltelékből, meg lehet vele öntözni a palacsintákat.
A kakaós tésztájú palacsinta különlegesebb, mint a hagyományos verzió, és nagyon-nagyon finom. A csokis töltelékkel tényleg isteni lesz, az édesszájúak kedvére való ez a desszert, de ha szeretnéd, mással is megtöltheted a palacsintát. Nálunk otthon megszavazta a család, hogy legközelebb túró kerüljön a tésztába, amit én mindig habtejszínnel keverek egybe. Hát, nem hangzik rosszul, legközelebb biztos, hogy kipróbálom.
Csupa csokis palacsinta
![cspct](https://kep.index.hu/1/0/3641/36412/364121/36412173_b3fea622978ba504bf30343e0305cf38_wm.jpg)
Hozzávalók 16 darabhoz
Tészta:
- 25 dekagramm liszt
- 3.5 deciliter tej
- 1.5 deciliter víz (szénsavas)
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 evőkanál cukor
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 20 dekagramm ét- vagy tejcsoki
- 1 deciliter habtejszín
- 1 deciliter tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit - az olaj kivételével - hagyományos módon keverjük be, majd lefedve tegyük a hűtőbe pihenni 20 percet. Pihenés után a megszokott módon, teflonos palacsintasütőben - amit szükség szerint kenjünk ki olajjal - süssük ki a palacsintákat.
A csokoládét tördeljük apró darabokra.
A tejet és a tejszínt gyöngyözésig melegítsük fel, vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a csokit, majd keverjük el, míg egynemű nem lesz. Picit hagyjuk hűlni, majd töltsük meg vele a palacsintákat. Ha marad belőle, öntözzük meg vele a palacsinták tetejét.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!