
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
A koreai konyha rendkívül ínycsiklandó, telis-tele van ízletes fogásokkal, izgalmas textúrákkal. Ilyen ez a zöldséges palacsintarecept is.
A zöldséges palacsinták mindig nagy kedvenceim voltak, így most kicsit átlépve az országhatárokat, egészen Törökországig kalandoztam, hogy az ott mücvernek nevezett, fűszeres cukkinipalacsinta receptjét is megmutathassam.
A palacsinta ropogósságának titka, hogy a cukkiniből minden nedvességet ki kell nyomkodni, mielőtt összekevernéd a többi hozzávalóval.
A cukkinit mossuk meg, majd reszeljük le. A hagymákat szintén mossuk meg, vágjuk le a végeiket, majd aprítsuk fel. A kaprot öblítsük, majd csepegtessük le, végül vágjuk fel apróra.
Tegyük a cukkinit egy szűrőbe, és keverjük össze fél teáskanál sóval. Hagyjuk 5 percig, hogy a só hatására kicsepegjen belőle a felesleges víz.
Ezután tegyük át egy konyharuhára és nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet ki tudjuk belőle vonni.
Egy nagy keverőtálba tegyük bele a cukkinit és a tojást, majd alaposan keverjük össze egy villával. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olívaolajat, a feta sajtot, a hagymát, a kaprot és a borsot. Dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a sütőport, és újból keverjük össze.
Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.
Tegyünk egy-két evőkanál cukkinis tésztát a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy magától elterüljön. Ha szükséges, lapítsuk le egy spatulával. Mindkét oldalát süssük aranybarnára kb. 5-6 perc alatt.
Szedjük a kisült palacsintákat papírtörlőre, hogy lecsepeghessen róluk a felesleges olaj.
Készítsük el a joghurtos szószt. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra.
Egy kis tálba tegyük bele a joghurtot, a fokhagymát és a sót, majd keverjük össze.
A kisült palacsintákat forrón tálaljuk, mellé pedig kínáljuk az elkészült szószt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu