30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

3
Nyomtatás
cukkinipalacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a ropogós, zöldséges palacsinta Törökországban igen népszerű: ezúttal egy olyan variációt mutatunk, amelybe a cukkini mellé feta sajt és friss kapor is kerül.

A zöldséges palacsinták mindig nagy kedvenceim voltak, így most kicsit átlépve az országhatárokat, egészen Törökországig kalandoztam, hogy az ott mücvernek nevezett, fűszeres cukkinipalacsinta receptjét is megmutathassam.

A palacsinta ropogósságának titka, hogy a cukkiniből minden nedvességet ki kell nyomkodni, mielőtt összekevernéd a többi hozzávalóval.

Cukkinipalacsinta

cukkinipalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

A palacsintához:

  • 3 közepes db cukkini
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 3 db tojás
  • 70 g búzaliszt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 150 g feta sajt
  • 3 db újhagyma
  • 5 g kapor
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 ek. olaj (sütéshez)

A joghurtos szószhoz:

  • 170 g natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, majd reszeljük le. A hagymákat szintén mossuk meg, vágjuk le a végeiket, majd aprítsuk fel. A kaprot öblítsük, majd csepegtessük le, végül vágjuk fel apróra.

Tegyük a cukkinit egy szűrőbe, és keverjük össze fél teáskanál sóval. Hagyjuk 5 percig, hogy a só hatására kicsepegjen belőle a felesleges víz.

Ezután tegyük át egy konyharuhára és nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet ki tudjuk belőle vonni.

Egy nagy keverőtálba tegyük bele a cukkinit és a tojást, majd alaposan keverjük össze egy villával. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olívaolajat, a feta sajtot, a hagymát, a kaprot és a borsot. Dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a sütőport, és újból keverjük össze.

Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.

Tegyünk egy-két evőkanál cukkinis tésztát a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy magától elterüljön. Ha szükséges, lapítsuk le egy spatulával. Mindkét oldalát süssük aranybarnára kb. 5-6 perc alatt.

Szedjük a kisült palacsintákat papírtörlőre, hogy lecsepeghessen róluk a felesleges olaj.

Készítsük el a joghurtos szószt. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra.

Egy kis tálba tegyük bele a joghurtot, a fokhagymát és a sót, majd keverjük össze.

A kisült palacsintákat forrón tálaljuk, mellé pedig kínáljuk az elkészült szószt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon