Cukkinis, paradicsomos tészta: egyszerű ebéd 30 perc alatt

13
Nyomtatás
cukkinis-paradicsomos-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukkinis, paradicsomos tészta ideális fogás rohanós hétköznapokra: amíg a tészta megfő, a feltét is elkészül.

A cukkinis, paradicsomos tészta friss, könnyed és ízletes, tökéletes választás, ha egy egyszerű, mégis tartalmas ebédet készítenél. A koktélparadicsom és a cukkini már sokszor bizonyított együtt, míg a kapribogyó és a gomba különlegessé varázsolja a végeredményt.

Érdemes durum- vagy teljes kiőrlésű tésztát választani, mert ezeknek alacsonyabb a glikémiás indexük, így tovább jóllakottnak érzed magad tőlük. A zöldségek készítésekor arra ügyelj, hogy ne puhuljanak meg túlságosan, mert úgy a legfinomabbak, ha marad egy kis tartásuk. 

A kapribogyó helyett olívabogyóval is gazdagíthatod a tésztát, vagy akár el is hagyhatod. 

Cukkinis, paradicsomos tészta

cukkinis-paradicsomos-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • friss bazsalikom vagy petrezselyem a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk vizet egy nagyobb lábosban. Amikor lobog, dobjunk hozzá sót, majd tegyük bele a tésztát. Főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le.

Közben a cukkinit mossuk meg, és vágjuk kisebb szeletekre. A gombát tisztítsuk meg, és szeljük vékonyra, a koktélparadicsomokat is vágjuk fel. A fokhagymát és a vöröshagymát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel.

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá az aprított vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és süssük még 1-2 percig. Ezután dobjuk bele a  gombát, a cukkinit is, és pároljuk puhára. Végül adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, és keverjük össze. Ízesítsük sóval és borssal, majd pároljuk addig, amíg a paradicsomok enyhén összeesnek és levet engednek.

A vége felé keverjük hozzá a kapribogyót, amely friss, savanykás ízt ad az ételnek.

Tálaláskor forgassuk össze a tésztával, szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon