8 szuper tésztaszósz egy gyors ebédhez: 20 perces receptek
Ha nincs sok időd a hétköznapi rohanásban, egy gyors tészta a neked való ebéd, pillanatok alatt összedobhatók ezek az isteni szószok.
A cukkinis, paradicsomos tészta friss, könnyed és ízletes, tökéletes választás, ha egy egyszerű, mégis tartalmas ebédet készítenél. A koktélparadicsom és a cukkini már sokszor bizonyított együtt, míg a kapribogyó és a gomba különlegessé varázsolja a végeredményt.
Érdemes durum- vagy teljes kiőrlésű tésztát választani, mert ezeknek alacsonyabb a glikémiás indexük, így tovább jóllakottnak érzed magad tőlük. A zöldségek készítésekor arra ügyelj, hogy ne puhuljanak meg túlságosan, mert úgy a legfinomabbak, ha marad egy kis tartásuk.
A kapribogyó helyett olívabogyóval is gazdagíthatod a tésztát, vagy akár el is hagyhatod.
Forraljunk vizet egy nagyobb lábosban. Amikor lobog, dobjunk hozzá sót, majd tegyük bele a tésztát. Főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le.
Közben a cukkinit mossuk meg, és vágjuk kisebb szeletekre. A gombát tisztítsuk meg, és szeljük vékonyra, a koktélparadicsomokat is vágjuk fel. A fokhagymát és a vöröshagymát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá az aprított vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és süssük még 1-2 percig. Ezután dobjuk bele a gombát, a cukkinit is, és pároljuk puhára. Végül adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, és keverjük össze. Ízesítsük sóval és borssal, majd pároljuk addig, amíg a paradicsomok enyhén összeesnek és levet engednek.
A vége felé keverjük hozzá a kapribogyót, amely friss, savanykás ízt ad az ételnek.
Tálaláskor forgassuk össze a tésztával, szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Fotók: Getty Images