Cukkiniragu sonkabatyuban: kiadós ebéd kevés hozzávalóból

Nyomtatás
sonka-batyu
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukkinit, amelynek a szezonja szerencsére még nem ért véget az augusztussal, ezúttal sonkabatyuba csomagolva készítettük el, egy kis ázsiai csavarral.

A cukkini, mondhatni, örök klasszikus, ráadásul a sütőtök mellett a másik legsokoldalúbb és legtöbbféleképpen elkészíthető zöldség. Kedvelt alapanyaga nemcsak a mediterrán, de az ázsiai konyhaművészetnek is, és sülve, főve, grillezve egyaránt ízletes ételek kiegészítője.

Készíthetsz belőle salátát, grillzöldséget, de be is csomagolhatod különböző húsokba is. Legújabb receptünk egy mindössze 35 perc alatt elkészíthető variáció, amelyben az ázsiai konyhában előszeretettel használt Wochester-szósz is szerephez jut.

Cukkiniragu sonkabatyuban

sonka-batyu

Hozzávalók 8 személyre

A batyuhoz:

  • 1 db cukkini
  • 4 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kk pirospaprika
  • 0.5 kk Worcester-szósz
  • 2 szál újhagyma
  • 12 dkg kecskesajt
  • 1 ek tej
  • 16 szelet füstölt sonka

Tálaláshoz:

  • 1 csomag zöldsaláta
  • 1 kk tárkonyecet
  • citromlé ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel 3x4 cm-es hasábokra. 

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Tegyük rá a cukkinihasábokat, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, szórjuk rá a kávéskanál pirospaprikát és csepegtessük rá a Worcester-szószt is, majd dinszteljük meg a fűszeres hasábokat. 

Eközben vágjuk le az újhagyma zöld szárait, amiket tegyünk félre, mert később még szükség lesz rájuk. 

A hagymák fejét aprítsuk fel és szórjuk a cukkinire. Pároljuk együtt őket tovább 5 percig. 

Ha ez kész, jöhet a sajt. Villával törjük össze, és keverjük össze a tejjel. 

A sonkaszeleteket terítsük ki és kenjük meg a krémsajtos keverékkel.

Ezután halmozzuk rá a fűszeres, párolt cukkinit, batyunként annyit, hogy a sonkába még kényelmesen be tudjuk csomagolni anélkül, hogy a töltelék kifolyna belőle.  

Ha a batyukat megtöltöttük, az újhagyma korábban félretett zöldjét forrázzuk le, majd használjuk kötözőanyagként a batyuk bezárásához. 

Amint az összeset összekötöttük, nincs is már más dolgunk, mint hogy zöldsalátára halmozzuk – a salátára ízlés szerint csepegtethetünk tárkonyecetet és citomlevet is.

Fotók forrása: Getty Images 

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon