Az olaszok rántottája, a frittata maradékokból is csodát varázsol
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
A frittata egy rántotta és egy lepény keresztezése. Nem rántotta, mert egybesült, szeletelhető állagú, de nem is lepény, mert csak tojás tartja össze a beletett elemeket. Éppen ezért nem is kizárólag ebédre jó, hanem a nap bármelyik szakában bevethető aszerint, épp mit teszünk bele.
Amellett, hogy egy finom dolog, mindenekfelett elképesztően praktikus találmány a frittata. Tipikus hűtőmaradékos étel, felvesz, sőt, a magasságokba emel minden kiszáradt kolbászsarkot és megfonnyadt paprikát, sajtmaradékot és megmaradt párolt zöldségköretet ugyanúgy örömmel hasznosít.
Frissen, melegen is finom, de én a legjobban langyosan vagy hidegen szeretem, ekkor jól szeletelhető és csomagolható, szállítható is, így szuper piknikre, kirándulásra, sőt, hordozható ebédnek is megállja a helyét.
Azért ne vigyük túlzásba a maradékfelhasználást
Bár valóban minden maradékot szívesen felhasznál, azért háromnál több főízt nem jó beletenni, mert teljesen összezavarja az ízlelőbimbókat. A lenti verzió éppen cukkiniből és chorizóból készült, de a borsó-feta és a paradicsom-mozzarella kombináció is jól szokott működni.
Cukkinis-kolbászos frittata
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab cukkini
- 100 gramm kolbász
- 3 darab újhagyma
- 8 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint friss bazsalikom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors