![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Az olaszok rántottája, a frittata maradékokból is csodát varázsol
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A frittata egy rántotta és egy lepény keresztezése. Nem rántotta, mert egybesült, szeletelhető állagú, de nem is lepény, mert csak tojás tartja össze a beletett elemeket. Éppen ezért nem is kizárólag ebédre jó, hanem a nap bármelyik szakában bevethető aszerint, épp mit teszünk bele.
Amellett, hogy egy finom dolog, mindenekfelett elképesztően praktikus találmány a frittata. Tipikus hűtőmaradékos étel, felvesz, sőt, a magasságokba emel minden kiszáradt kolbászsarkot és megfonnyadt paprikát, sajtmaradékot és megmaradt párolt zöldségköretet ugyanúgy örömmel hasznosít.
Frissen, melegen is finom, de én a legjobban langyosan vagy hidegen szeretem, ekkor jól szeletelhető és csomagolható, szállítható is, így szuper piknikre, kirándulásra, sőt, hordozható ebédnek is megállja a helyét.
Azért ne vigyük túlzásba a maradékfelhasználást
Bár valóban minden maradékot szívesen felhasznál, azért háromnál több főízt nem jó beletenni, mert teljesen összezavarja az ízlelőbimbókat. A lenti verzió éppen cukkiniből és chorizóból készült, de a borsó-feta és a paradicsom-mozzarella kombináció is jól szokott működni.
Cukkinis-kolbászos frittata
![frittata - 1](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290999/29099901_66a88a3ac00bbcc00f4e839e1cb782ed_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab cukkini
- 100 gramm kolbász
- 3 darab újhagyma
- 8 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint friss bazsalikom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!