Isteni, almás csúsztatott palacsinta: vaníliafagyival kínáld
A csúsztatott palacsinta tésztája máshogy készül, mint a hagyományos verzióé, sokkal habosabb, remegősebb az állaga.
A cukkinis palacsinta tésztája picit vastagabb, mint a hagyományos változaté, úgyhogy nem érdemes azzal összehasonlítani. A masszát bátran lehet ízesíteni, friss fűszernövényekkel még finomabb, de 1-2 maréknyi reszelt parmezán is elfér benne. A kisütött finomságot hidegen és melegen is jólesik falatozni.
A tészta mindenféle plusz nélkül is finom, ám ha igazán különlegesen kínálnád, akkor építs belőle palacsintatornyot, melyet töltelékkel rétegezz.
A fokhagymás tejföl remekül passzol a tésztához. A receptben reszelt sajt és paradicsom is gazdagítja, de mással is érdemes kipróbálni: paradicsom helyett használj sonkát, de elegánsabb irányba is viheted, ha füstölt lazacszeleteket választasz.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd forgassuk egybe a liszttel, sóval, borssal, tojással és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk.
A masszát forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki, mint ahogy a palacsintát szokás.
A tejfölt a reszelt fokhagymával és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze.
A megtisztított paradicsomokat vágjuk félbe.
A palacsintákat kezdjük el rétegezni: kenjük meg tejföllel, szórjunk rá kevés reszelt sajtot és a paradicsomokat is helyezzük rá. A palacsintatoronyt tejföllel megkenve és paradicsommal megkoronázva zárjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu