Isteni, ragacsos krumplinudli koreai módra: fűszeres, csípős szószban tálalva
A Tteokbokki jellegzetes koreai étel, mely eredetileg rizslisztből készül, de krumpliból is érdemes kipróbálni.
Szuper gyors és nagyon egyszerű az alábbi recept, mégis ízbomba fogást tehetsz az asztalra. A koreai darált húsos ragu egyszerre édeskés, csípős és sós, ráadásul pár könnyedén beszerezhető hozzávalóból készül.
Az étel alapja darált marhahús, amely fokhagymával és gyömbérrel pirul, majd cukorral, szójaszósszal és chilivel fő készre. Utóbbiból érdemes minél csípősebbet választani, a Sriracha tökéletes. Ha enyhébb ízű van otthon, akkor pedig bátran adagold.
A cukor mennyisége változó a különböző receptekben, érdemes csak 2-3 evőkanállal kezdeni, ha pedig úgy érzed, a te ízlésednek még lehetne édeskésebb, inkább utólag adagold.
A marhahúst tegyük egy felforrósított, tapadásmentes serpenyőbe, majd a szezámolajjal, a zúzott fokhagymával és a gyömbérrel pirítsuk addig, míg barna színe nem lesz.
Amikor a folyadék elpárolgott alóla, adjuk hozzá a barna cukrot, a szójaszószt és a chiliszószt. Addig főzzük, míg a cukor felolvad és a folyadék nagy része elpárolog, sűrű, szirupos lesz.
Ekkor adjuk hozzá a karikákra vágott zöldhagymát, forgassuk egybe, majd rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu