Darált hússal töltött leveles tészta: egyszerűen készül a harapnivaló

10
Nyomtatás
Darált hússal töltött leveles tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos harapnivaló egyszerűen készül, kevés hozzávalóból. A finomságot érdemes dupla adaggal gyártani, mert nagy sikert arat majd a család és barátok körében.

A leveles tészta szuper alapanyag, jó, ha mindig van belőle otthon, mert tényleg sok finomság készülhet belőle. A tészta édes és sós töltelékkel is működik, most egy húsos verzió receptjét osztjuk meg, ami még a csomagolást is jól bírja, így piknikre vagy strandra is elvihető.

Játssz az ízekkel!

A darált hús ízlés szerint fűszerezhető. A receptben füstölt paprika és fokhagyma teszi izgalmassá a tölteléket, de helyette mediterrán, friss fűszernövényekkel is feldobhatod. A masszába reszelt parmezán vagy pirult szalonnakockák is kerülhetnek, úgy még finomabb a húsos töltelék.

Darált hússal töltött leveles tészta

Darált hússal töltött leveles tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 60 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka vagy csirke)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a darált húst és pirítsuk készre, közben fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával és fokhagymával.

A leveles tésztákat nyújtsuk vagy hajtsuk ki, majd hosszában felezzük meg a tésztát, így kapunk négy tésztacsíkot. A tésztacsíkokra pakoljuk rá a húsos tölteléket, majd a tészta szélét kenjük meg tojással. A húsos részre hajtsuk rá a tészta tojással lekent részét, rögzítsük és formázzunk belőle hengert. A tésztahengerekből vágjunk kétujjnyi darabokat, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A kis falatokat kenjük meg felvert tojással, ha szeretnénk, szórjuk meg szezámmaggal vagy köménymaggal.

A darált hússal töltött leveles tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (A sütési idő függ a csomagok méretétől és a sütőtől, ezért kevesebb vagy több idő is szükséges lehet, hogy szép aranyszínt kapjanak a falatok.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon