Banános keksz diódarabokkal: a tésztája puha és szaftos

11
Nyomtatás
Bananos-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a puha banános keksz épp olyan, mintha banánkenyeret falatoznál: a gyümölcstől szaftos tésztát roppanós diódarabok dobják fel.

Ez a puha és szaftos keksz épp olyan, mint a közönségkedvenc banánkenyér, azonban könnyebben szállítható, praktikus kivitelben. Így akár reggelire vagy napközbeni nasiként is bárhová magaddal viheted, és kéznél lesz a gyors harapnivaló, ha megéheznél.

Az elkészítése nagyon egyszerű, hiszen a pihentetést és nyújtást igénylő vajas kekszekkel ellentétben ezt a változatot csak össze kell gyúrnod, kiszaggatnod a tésztát, és sütőpapírra pakolnod. A munka többi részét pedig a sütő végzi. A keksz vegán, így nem tartalmaz tojást és tejtermékeket sem.

Diós-banános keksz

Bananos-keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 100 g szobahőmérsékletű növényi vajalternatíva
  • 150 g barna cukor
  • 250 g érett banán lepürésítve
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 100 g dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a puha vajalternatívát és a cukrot egy közepes tálba, és kézi mixerrel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a lepürésített banánt és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk a vajas alapba.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót, majd szilikonspatulával keverjük a folyékony hozzávalókhoz. Végül pedig adjuk hozzá a darabolt diót is.

Kanalazzunk a tésztából kb. 20 egyforma méretű gombócot egy sütőpapírral bélelt tepsire, kézzel kissé egyengessük őket korong formájúra, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon