Rostban gazdag, tápláló édes reggeli bulgurból: tejben főzd puhára

bulgurkása1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha unod a tejberizst és -grízt, illetve azoknál picit táplálóbb reggelire, uzsonnára vágysz, próbáld ki alapként a bulgurt.

Ha olyan meleg reggelire vágysz, ami 15 percen belül kész, tápláló, rostban gazdag és még finom is, ez a recept a tökéletes választás. A bulgurkása olyasmi, mint a tejberizs, csak a tört búzának köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így tovább jóllakat. 

Ezenkívül a másik nagy előnye, hogy a bulgur nagyon gyorsan megfő, nagyjából 10-15 perc alatt tálalhatod is a kását. Bár az alábbi recept cukorral készül, használhatsz helyette mézet, datolyapasztát, akár összetört banánt is, ha gyümölccsel édesítenéd. 

A kész bulgurkását ízlés szerint cifrázhatod a tálalásnál, de önmagában is isteni finom. 

Édes bulgurkása

bulgurkása2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 180 gramm bulgur
  • 600 ml tej
  • 2 ek barna cukor
  • 0.5 tk fahéj
  • 1 csipet
  • 2 darab szilva (vagy más gyümölcs)
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt öblítsük át, csöpögtessük le, tegyük félre.

A tejet, cukrot, fahéjat, sót keverjük össze egy kis lábasban. Kezdjük el melegíteni, majd amikor gyöngyözik, adjuk hozzá a bulgurt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 10-15 percig, míg kásás, sűrű állaga nem lesz.

Melegen, friss gyümölccsel vagy mézzel kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük