
Rostban gazdag, tápláló édes reggeli bulgurból: tejben főzd puhára

Ha unod a tejberizst és -grízt, illetve azoknál picit táplálóbb reggelire, uzsonnára vágysz, próbáld ki alapként a bulgurt.
Ha olyan meleg reggelire vágysz, ami 15 percen belül kész, tápláló, rostban gazdag és még finom is, ez a recept a tökéletes választás. A bulgurkása olyasmi, mint a tejberizs, csak a tört búzának köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így tovább jóllakat.
Ezenkívül a másik nagy előnye, hogy a bulgur nagyon gyorsan megfő, nagyjából 10-15 perc alatt tálalhatod is a kását. Bár az alábbi recept cukorral készül, használhatsz helyette mézet, datolyapasztát, akár összetört banánt is, ha gyümölccsel édesítenéd.
A kész bulgurkását ízlés szerint cifrázhatod a tálalásnál, de önmagában is isteni finom.
Édes bulgurkása

Hozzávalók 4 adaghoz
- 180 gramm bulgur
- 600 ml tej
- 2 ek barna cukor
- 0.5 tk fahéj
- 1 csipet só
- 2 darab szilva (vagy más gyümölcs)
- opcionális méz
Elkészítés:
A bulgurt öblítsük át, csöpögtessük le, tegyük félre.
A tejet, cukrot, fahéjat, sót keverjük össze egy kis lábasban. Kezdjük el melegíteni, majd amikor gyöngyözik, adjuk hozzá a bulgurt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 10-15 percig, míg kásás, sűrű állaga nem lesz.
Melegen, friss gyümölccsel vagy mézzel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!