
Antioxidánsbomba saláta céklával és fodros kellel: finom és gyorsan készül
Ez a saláta különleges kombinációban készül, és nemcsak finom, de nagyon tápláló és vitaminokban is gazdag: cékla és fodros kel az alapja!
Egy finom, friss saláta évszaktól függetlenül, bármikor jólesik az embernek. Most egy édesköményes variáció receptjét mutatjuk, amelyben a ropogós zöldség, gyümölcs és egy pikáns citromos öntet esik egymással szerelembe.
A titka, hogy a zöldségeket egészen vékonyra vágjuk, és amit csak lehet, frissen adjunk a salátához. Ez a fogás kiváló magában, de akár sült lazac vagy csirke mellé is.
Az édesköménygumókat mossuk meg, majd vágjuk félbe. Tegyük őket a félbevágott felükkel lefelé a vágódeszkára, majd egy éles késsel vágjuk őket vékony szeletekre.
Az almát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szintén szeleteljük fel vékonyra.
A zellerszárakat öblítsük le, majd vágjuk fel szeletekre.
Egy külön tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, az almaecetet, és ízlés szerinti sót és borsot. Keverjük össze, majd tegyük félre.
Aprítsuk fel a diót nagyobb darabokra.
A felszeletelt almát, zellert és édesköményt tegyük bele egy tálba, majd öntsük nyakon a salátaöntettel, végül pedig szórjuk meg a dióval, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu