Illatos édeskömény-saláta almával: ropogós dió kerül a tetejére

2
Nyomtatás
edeskomeny-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édesköményből nemcsak finom krémleves készülhet, hanem mennyei saláta is. Ezúttal dióval, citromos öntettel és ropogós almával dobjuk fel ezt a frissítő ebédet.

Egy finom, friss saláta évszaktól függetlenül, bármikor jólesik az embernek. Most egy édesköményes variáció receptjét mutatjuk, amelyben a ropogós zöldség, gyümölcs és egy pikáns citromos öntet esik egymással szerelembe.

A titka, hogy a zöldségeket egészen vékonyra vágjuk, és amit csak lehet, frissen adjunk a salátához. Ez a fogás kiváló magában, de akár sült lazac vagy csirke mellé is.

Édeskömény-saláta

edeskomeny-salata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 2 db édeskömény
  • 1 db alma
  • 3 szál szárzeller
  • 50 g dió
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 60 ml citromlé
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. almaecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesköménygumókat mossuk meg, majd vágjuk félbe. Tegyük őket a félbevágott felükkel lefelé a vágódeszkára, majd egy éles késsel vágjuk őket vékony szeletekre.

Az almát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szintén szeleteljük fel vékonyra.

A zellerszárakat öblítsük le, majd vágjuk fel szeletekre.

Egy külön tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, az almaecetet, és ízlés szerinti sót és borsot. Keverjük össze, majd tegyük félre.

Aprítsuk fel a diót nagyobb darabokra.

A felszeletelt almát, zellert és édesköményt tegyük bele egy tálba, majd öntsük nyakon a salátaöntettel, végül pedig szórjuk meg a dióval, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon