A legjobb egészben sült burgonya: ezzel a módszerrel biztos a siker

Fott-krumpli-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes, héjában készült burgonya kívül ropogós, belül pedig álompuha: az ízesítésének pedig csak a képzelet szab határt.

Egy jól sikerült egészben sült burgonyánál kevés gyorsabb és tartalmasabb köret létezik: a külseje ropogós aranybarna, a belseje pedig lágy, szinte elolvad az ember szájában. Ha villával kissé fellazítod a húsát, és feldobod egy kis vajjal, tejföllel vagy reszelt sajttal, és megszórod friss fűszerekkel, akkor még önmagában is megállja a helyét.

A krumplik kiválasztásánál arra figyelj, hogy többé-kevésbé egyforma méretűek legyenek. Így biztosan egyszerre sülnek majd át, és nem ér meglepetés, ha a nagyobb darabok kemények maradnak. És bár az édesburgonya sütésénél az egyik kulcsmomentum a fóliába csomagolás, ennél a receptnél ezt hagyd ki. Csak így lesz igazán roppanós a krumplik héja.

Egészben sült burgonya

Fott-krumpli

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 közepes db krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • feltétek tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, és szurkáljuk meg egy villával. 

Dörzsöljük be az olajjal, szórjuk meg sóval, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Mérettől függően süssük 45-50 percig, és ha szép aranybarnák, vegyük ki a sütőből.

Mindegyik krumpli héján ejtsünk egy bemetszést hosszában, és villával lazítsuk fel a belsejét. Önmagában is fogyaszthatjuk, de vajjal, reszelt sajttal, tejföllel vagy más tetszőleges feltéttel is feldobhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük