A legjobb egészben sült burgonya: ezzel a módszerrel biztos a siker
A tökéletes, héjában készült burgonya kívül ropogós, belül pedig álompuha: az ízesítésének pedig csak a képzelet szab határt.
Egy jól sikerült egészben sült burgonyánál kevés gyorsabb és tartalmasabb köret létezik: a külseje ropogós aranybarna, a belseje pedig lágy, szinte elolvad az ember szájában. Ha villával kissé fellazítod a húsát, és feldobod egy kis vajjal, tejföllel vagy reszelt sajttal, és megszórod friss fűszerekkel, akkor még önmagában is megállja a helyét.
A krumplik kiválasztásánál arra figyelj, hogy többé-kevésbé egyforma méretűek legyenek. Így biztosan egyszerre sülnek majd át, és nem ér meglepetés, ha a nagyobb darabok kemények maradnak. És bár az édesburgonya sütésénél az egyik kulcsmomentum a fóliába csomagolás, ennél a receptnél ezt hagyd ki. Csak így lesz igazán roppanós a krumplik héja.
Egészben sült burgonya
Hozzávalók 2 személyre
- 4 közepes db krumpli
- 1 ek olívaolaj
- 0.5 tk só
- feltétek tetszés szerint
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, és szurkáljuk meg egy villával.
Dörzsöljük be az olajjal, szórjuk meg sóval, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Mérettől függően süssük 45-50 percig, és ha szép aranybarnák, vegyük ki a sütőből.
Mindegyik krumpli héján ejtsünk egy bemetszést hosszában, és villával lazítsuk fel a belsejét. Önmagában is fogyaszthatjuk, de vajjal, reszelt sajttal, tejföllel vagy más tetszőleges feltéttel is feldobhatjuk.
-
2024-03-21 09:36:01
-
2024-03-05 10:16:01
-
2024-03-04 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!