A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A megtisztított csirke hasüregébe tegyünk 1 ág rozmaringot, illetve a megpucolt, darabolt hagymát és fokhagymagerezdeket.
Vegyünk elő egy akkora, mélyebb tepsit, amelybe belefér a csirke.
A csirkét helyezzük a tepsibe, locsoljuk meg a balzsamecettel és az alaplével, majd fűszerezzük sóval és borssal, végül pedig csorgassunk rá olívaolajat, és a maradék rozmaringágat is helyezzük rá.
Ezután toljuk a sütőbe, és süssük 60-80 percig, közben 10-15 percenként fordítsuk meg a csirkét, és a pecsenyelével locsoljuk meg.
Az elkészült csirke alól a pecsenyelét szűrjük le, és lábasban főzzük addig, amíg besűrűsödik. A mártást öntsük csészébe, és a kész sült mellé kínáljuk.