Egyéjszakás zabkása görög joghurttal keverve: bármilyen gyümölccsel feldobhatod

zabkása
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fehérjében és rostban gazdag ez a tápláló reggeli, ennél jobb napindító nem létezik, ráadásul rengetegféleképpen ízesíthető.

Ha szereted a zabkását, az egyéjszakás változat is hatalmas kedvenced lesz, még jobb lesz a kása állaga, és az ízek is szépen összeérnek. Az alábbi változat attól különleges, hogy a tej mellé egy kevés joghurt is kerül, így még táplálóbb és krémesebb reggelit kapsz majd végeredményül.

Nem csak vaníliával és mézzel teheted különlegesebbé a zabkásádat, rengeteg mindennel feldobhatod: keverj bele kakaót, kókuszreszeléket, mogyoróvajat, hogy még finomabb legyen. Ha sűrűbbre, pudingosabbra szeretnéd az állagát, akkor pedig fél evőkanál chiamagot adj hozzá.

Tálalásnál szórhatsz a tetejére különféle magvakat vagy friss gyümölcsöket is, csak rajtad múlik, mivel szeretnéd feldobni.

Egyéjszakás joghurtos zabkása

zabkása2

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 50 gramm zabpehely
  • 120 ml tej
  • 70 gramm görög joghurt
  • 1 ek méz
  • 0.5 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • ízlés szerint gyümölcs/magvak
Recept idők

Elkészítés:

Keverjünk össze mindent egy kis tálban/bögrében, majd fedjük le, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap keverjük át, majd tetszőleges feltéttel, gyümölcsökkel vagy magvakkal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük